Sparle si soparle, 15.01.2024

duminică, 14 ianuarie 2024
  • Se pare că anul 2022 a fost cu noroc pentru eternul director al societății Prelcet, Valeru Amza, care a încasat peste 110.000 lei, din care 72.000 lei din salariile de director, 13.000 lei din cea de consilier local, 14.000 lei de la CET Govora (pentru trei luni), plus 1.700 lei de la Spitalul Drăgoești. Tot în acel an, Valeru Amza a luat două credite de la persoane fizice de 120.000 lei, iar averea mai cuprinde un teren intravilan în comuna Vlădești, două case de locuit, plus un autoturism Ford Eco Sport din 2019. În luna martie 2022, Consiliul de administraţie al societății PRELCET a decis numirea în funcţia de director provizoriu al societăţii a lui Valeru Amza (64 de ani), actual consilier local PSD. Acesta l-a înlocuit pe inginerul Geani Man, cel care a condus PRELCET în perioada 2020-2022. Numirea lui Valeru Amza s-a făcut potrivit dispoziţiilor OUG privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

 

  • Oficiul Registrului Comerţului a comunicat că, în cursul primelor 10 luni din anul trecut, în judeţul Vâlcea, s-au efectuat 1.479 de înmatriculări de firme noi, cu 13% mai puțin faţă de situaţia din perioada similară din anul 2022. Din cele 1.479 de firme nou înfiinţate, 935 erau SRL-uri, 134 erau Întreprinderi Individuale (II), 396 erau Persoane Fizice Autorizate (PFA), 13 Instituţii Financiare (IF) şi nici o societate pe acţiuni. Numai în luna octombrie 2023, au fost 156 de înmatriculări de firme noi la nivelul județului Vâlcea. În schimb, în primele 8 luni din anul trecut, în judeţul Vâlcea, s-au efectuat 1.188 de înmatriculări de firme noi, cu 12% mai mult faţă de situaţia din perioada similară din anul 2022.

 

  • Asociația Pro Infrastructură semnalează întârzierile în obținerea autorizației de construcție pentru demararea lucrărilor de execuție a lotului 2 al A1 Sibiu-Pitești, Boița (Sibiu) - Cornetu (Vâlcea), în contextul în care în curând se vor împlini deja doi ani de la semnarea contractului cu turcii de la Cengiz-Mapa și au trecut 18 luni de când s-a dat ordinul de începere al proiectării. Problema principală o reprezintă faptul că încă nu au fost scoase din fondul forestier suprafețele de pe traseu, mare parte din acestea fiind proprietăți ce aparțin unor ocoale silvice private. Forajele geotehnice au fost executate până acum doar în zone neîmpădurite, în contextul în care forestierul ocupă mai bine de o treime din tronson. Prin urmare, în multe zone nu s-a demarat nici o operațiune până în acest moment. Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) recunosc că proiectarea a fost realizată parțial, fiind predate documentele doar pentru una dintre cele patru secțiuni, în vederea obținerii autorizației de construcție. Turcii de la Mapa-Cengiz realizează studiile de teren pentru trei dintre cele patru secțiuni aferente lotului 2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe