Clujul este un oraș plin de viață, dar uneori poate deveni mult prea agitat. Indiferent dacă ești un student cu chef de distracție sau ai un loc de muncă în Cluj, mai devreme sau mai târziu vei simți nevoia să iei o pauză pentru a te deconecta de la tumultul vieții din mediul urban. Ce mod mai bun de a face asta decât o ieșire în natură. Iată 3 locuri unde poți petrece o zi în aer liber în împrejurimile Clujului.
Lacul Tarnița
Este un lac de acumulare aflat la aproximativ 30 de km de Cluj-Napoca. Dacă îți plac sporturile nautice este locul ideal de petrecut o zi toridă de vară. Poți închiria caiace, SUP-uri, hidrobiciclete sau bărci. De altfel, înotul este permis, dar trebuie să ai grijă pentru că lacul nu este supravegheat de salvamari. O alternativă pentru sporturile de apă poate fi drumeția. Cel mai popular traseu te duce la Piatra lui Lucaci, un loc ce oferă o priveliște superbă asupra lacului. Pentru a ajunge la lac ai nevoie de o mașină, fiindcă nu sunt autobuze pe această rută. Vestea bună este că dacă nu deții un autoturism, poți apela la o companie care să îți ofere un serviciu de închiriere mașină în Cluj, precum sunt cei de la Wlc.ro. Este un serviciu convenabil deoarece poți petrece cât de mult timp dorești distrându-te la Tarnița. Poți merge cu mai mulți prieteni și să împărțiți costurile de închiriere, prețul devenind astfel și mai atrăgător.
Stufărișurile de la Sic
Știai că la doar 40 de km de Cluj se află Rezervația Stufărișurile de la Sic? Este a doua cea mai mare întindere de stuf din țară ocupând 220 de hectare, pe primul loc situându-se, evident, Delta Dunării. Stufărișul este străbătut dintr-o parte în alta de un ponton de lemn, de-a lungul căruia vei întâlni mai multe foișoare unde te poți odihni. Pe lângă acestea vei găsi și un turn de observare ce îți oferă o panoramă superbă la 360 de grade asupra întregii rezervații. Dacă observatul păsărilor este unul din hobby-urile tale, aici vei găsi o varietate mare. Pe lângă păsările specifice zonei, te poți bucura și de prezența păsărilor călătoare, fiindcă stufărișul reprezintă un punct important de oprire, oferindu-le hrană și odihnă. Pentru a ajunge la rezervație ai nevoie de o mașină, dar deja știi cum poți rezolva această problemă.
Cheile Turzii
Cheile Turzii reprezintă o arie naturală protejată de o frumusețe aparte. Se află în imediata vecinătate a orașului Turda. Au o lungime de 1300 de metri, iar înălțimea pereților atinge chiar și 200 de metri. Este considerat un paradis pentru cățărători având peste 350 de trasee de escaladă, atât pentru începători, cât și pentru avansați. Escalada nu este singura activitate ce o poți desfășura aici. Poți face drumeții pe mai multe trasee marcate, poți zbura cu parapanta dacă vremea este prielnică sau poți face trasee cu bicicleta. Merită să vizitezi peșterile Cetățeaua Mare, Calaștur sau Grota lui Hili într-o ușoară drumeție. Pentru a ajunge în Cheile Turzii din Cluj, poți opta și pentru transportul în comun pe linia M71. Desigur, trebuie să consulți orarul și să te încadrezi în timp pentru a te putea întoarce tot cu autobuzul. Dacă nu vrei să depinzi de nimeni și să stai cât vrei, se poate ajunge cu mașina chiar la intrarea în chei, unde vei găsi loc de parcare fără probleme.
În concluzie, județul Cluj oferă o mulțime de locuri de poveste ce abia așteaptă să fie descoperite. Data viitoare când ai un weekend liber explorează împrejurimile și petrece mai mult timp în natură. Te vei simți încărcat de energie pozitivă și chef de viață.
Sursă foto: Unsplash.com
Web Design by DowMedia