Șoc și groază la CAR Sanitar IFN Vâlcea! Directoarea economică Simona Bălășoiu, cercetată de procurori pentru mai multe nereguli la CAR Sanitar IFN! Împrumuturi acordate fără documente justificative, în valoare de milioane de lei! Mii de angajați din sistemul medical vâlcean au avut și au de suferit din cauza "CARACATIȚEI" BĂLĂȘOIU!
Către,
Consiliul Director al UJCAR Vâlcea
Subsemnatul Ș. D., aduc la cunoștința membrilor Consiliului Director al UJCAR Vâlcea următoarele:
Datorită pasivității mele și lipsei de fermitate în exercitarea funcției de președinte al CAR Sanitar IFN Rm. Vâlcea am reușit condamnabila performanță de a aduce grave prejudicii materiale acestei case și de imagine întregului sistem CAR.
Cu toate că din punct de vedere formal am luat toate măsurile organizatorice prevăzute de Statutul CAR și de actele normative în vigoare privind organizarea și desfășurarea activității financiar –contabile în acest sector s-au înregistrat grave abateri de la normele legale privind înregistrarea în contabilitate a operațiunilor efectuate.
Compartimentul financiar –contabil al CAR Sanitar a fost condus în toată această perioadă de doamna Bălășoiu Simona, de profesie economist și deținând calitatea de expert contabil autorizat.
Sunt conștient că port o mare vină în tot ceea ce s-a întâmplat la această casă de ajutor reciproc, care până nu demult era considerată ca o emblemă reprezentativă din cauza rapoartelor nereale puse la dispoziție de doamna Bălășoiu Simona.
Pentru toate aceste grave abateri depistate, vin cu capul plecat în fața membrilor Consiliului Director al UJCAR Vâlcea pentru a-mi cere iertare și a-mi prezenta demisia, dar nu de onoare ci de rușine, atât din funcția de președinte cât și de membru al acestui consiliu onorabil și căruia i-am înșelat încrederea.
Deoarece nu am tăria de a privi în ochi pe membrii consiliului cărora le-am înșelat încrederea și să depun personal această demisie, îmi permit să o trimit pe altă cale.
Mai multe persoane prejudiciate de CAR SANITAR IFN Râmnicu Vâlcea au depus la Judecătoria Râmnicu Vâlcea o cerere de chemare în judecată în care solicită revocarea din funcția de director economic a Simonei Bălășoiu, cea care este responsabilă de neregulile foarte grave de la această instituție, care este, de fapt, o afacere de familie (8 din cei 10 angajați fac parte din familia Bălășoiu!):
CĂTRE,
JUDECĂTORIA RÂMNICU VÂLCEA
DOMNULE PREȘEDINTE,
Subsemnații... formulăm prezenta:
CERERE DE CHEMARE ÎN JUDECATĂ
A pârâtei ASOCIAȚIA CAR SANITAR IFN RM. VÂLCEA, cu sediul în Rm. Vâlcea, Strada Calea lui Traian, nr.148, bloc 8, ap.1, jud. Valcea, CUI:12932652, pentru ca prin hotărârea ce se va pronunța să se dispună urmatoarele:
Subsemnații reclamanți avem calitate procesuală activă și interes legitim juridic ocrotit de lege în promovarea prezentei cereri, întrucât, urmare a activității ilegale desfășurate de către directorul economic BĂLĂȘOIU SIMONA, al unității pârâte, am suferit grave prejudicii în calitate de împrumutați, întrucât așa cum rezultă din ANEXA la Raportul de expertiză contabilă judiciară efectuat în dosarul penal nr. 70l/P/2017, în care sus-numita a fost cercetată pentru comiterea infracțiunilor de delapidare, abuz în serviciu, fals și uz de fals sub semnatură privată, aceasta ne-a încărcat în mod ilegal și nejustificat sumele împrumutate prin contractele de împrumut, neținând cont de sumele restituite, efectuând operatiuni contabile absolut contra legii și oricăror reguli din materie după cum urmează a detalia.
De asemenea potrivit disp. Art. 56 din ORDONANȚA 26/2000, fiind persoane interesate și prejudiciate de activitatea desfășurată de către pârâtă avem calitatea de a solicita DIZOLVAREA acesteia în baza art. 56 litera a-c din Ordonanța respectivă, precum și din Statutul Asociației CAR "Sanitar IFN al pârâtei.
După cum s-a reținut prin PROCESUL-VERBAL din data de 26.01.2017 incheiat de UJCAR Vâlcea, care a efectuat verificări în urma unor sesizări ale membrilor CAR SANITAR IFN Rm. Vâlcea, verificări ce au privit atât fișele membrilor debitori, cât și fișele salariaților, ale membrilor Consiliului Director și, prin sondaj a fișelor contabile, în contabilitatea CAR SANITAR IFN- "AU FOST EFECTUATE ÎNREGISTRĂRI CONTABILE FICTIVE" nepermise de Legea Contabilității ce au condus la mărirea împrumuturilor pentru 109 debitori -membri printre care și subsemnații.
Scopul acestor înregistrări fictive a fost obținerea de venituri prin îndatorarea membrilor pentru acoperirea cheltuielor cu drepturi salariale, inclusiv a primelor, a cheltuielilor cu achizițiile, chiriile, reclame și publicitatea, a cheltuielilor personale(achizitionare de bijuterii aur, balansoar, etc).
În Procesul-Verbal menționat se reține în mod exact că persoanele responsabile pentru înregistrările fictive sunt, în primul rând BĂLAȘOIU SIMONA-director economic, fostul președinte Ștefănescu Dumitru și alți salariati-care au dat declarații, au efectuat și au avut cunoștință de aceste înregistrări ilegale.
Prin același act de control s-a reținut că numita Bălășoiu Simona pe lângă operațiunile contabile fictive privitoare la cei 109 membri debitori a efectuat și alte operațiuni ilegale, în sensul că alături de membri familiei sale, salariați ai aceluiași CAR SANITAR IFN , fiul Bălășoiu Ionuț- economist, soțul Bălășoiu Bogdan -conducător auto, cumnatul Bălășoiu Costin-economist, Meglea Anca-Elena economist -nepoata-au efectuat retrageri parțiale de fond social și plăți rate și dobânzi –fără documente justificative. Acest CAR SANITAR IFN -l-au interpretat ca și o firmă de casă, de familie, fără a respecta legile.
De asemenea, în urma verificărilor fișelor de împrumut și fond social al salariaților s-a reținut că Bălășoiu Simona deține un număr de 3( trei )fișe iar pentru perioada 2008- 2016 fondurile sociale ale acesteia sunt constituite prin micșorarea-veniturilor casei în scopul măririi fondului social propriu prin înregistrări fictive, depunere de fond social fără documente, înregistrări fictive prin transfer al dobânzii nerepartizate la fondul social, retrageri parțiale din fondul propriu în unele cazuri fără documente justificative-toate acestea ÎN TIMP CE NOi, RESTUL MEMBRILOR ÎMPRUMUTAȚI, ERAM ÎMPOVĂRAȚI CU DOBÂNZI, ȘI DEȘI ACHITAM RATELE ÎMPRUMUTURILOR, suma de plata, NU SCĂDEA ABSOLUT DELOC, ajungând să fim executați silit pentru ca MEMBRII FAMILIEI BĂLĂȘOIU - trebuiau să se îmbogățească pe seama noastră simpli benefeciari ai unor împrumuturi.
De activitatea ilegală desfășurată de directorul economic Bălășoiu Simona a luat cunoștință și fostul Președinte Ș. d. care prin două sesizări adresate Consiliului Director, a adus la cunoștință acestui organ de conducere neregulile constatate, faptul că directoarea economică, datorită activității sale, nu a respectat fișa postului și nu și-a îndeplinit în mod corespunzător funcția, prezentând rapoarte nereale, ce au condus la o activitate defectuoasă a CAR SANITAR IFN tocmai din cauza faptului că persoana ce îndeplinea funcția importantă în domeniul economic nu si-a respectat îndatoririle și, mai mult, a încălcat legea abuziv.
Faptul că Bălășoiu Simona în calitatea sa de Director economic, a comis nereguli grave este indiscutabil, întrucât în ce o privește a fost cercetată în dosarul penal nr. 701/P/2017, în care s-a pronunțat ordonanta de clasare din 14.03.2023 de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea -ÎNSĂ NU PENTRU CĂ NU AR FI FOST COMISE FAPTELE RESPECTIVE, CI PENTRU CĂ A INTERVENIT PRESCRIPȚIA RĂSPUNDERII PENALE-deși chiar în ordonanța de clasare se face referire exactă la materialul probator administrat, inclusiv expertiza contabilă din care rezultă în mod cert existența faptelor.
Împrejurarea că în ce o privește pe Bălășoiu Simona a intervenit prescripția răspunderii penale, nu poate înlătura efectele dezastruoase ale activității, atât în ce ne privește pe subsemnatii, cât și pe restul persoanelor împrumutate la CAR SANITAR IFN unde îndeplinește în continuare funcția de director economic, în DISPREȚUL oricărei MORALE și LEGI, activitatea sa continuând în aceeași manieră ca și cea cercetată de organele penale.
Ținem să precizăm că ne aflăm, noi și restul împrumutaților, în situația dezastruoasă de a nu reuși nicicând să stingem împrumuturile contractate, întrucât cu acordul și sub directa "indrumare" a directorului economic al CAR-ului, la nivelul acestuia funcționează două programe informatice -lucru inadmisibil programe gestionate de fiul ei, Bălășoiu Ionuț care este salariat în funcția de economist. Am dedus acest lucru din faptul că în dosarul penal 701/P/2017 - există alte fișe de împrumut diferite de cele existente în dosarele civile. Formatul și sumele fiind diferite. Are și un nume -"Programul lui Ionuț". Este o suspiciune rezonabilă –atâta timp cât sunt diferite.
Întrucât activitatea ilegală contrară Legii Contabilității și celorlalte acte normative după care trebuie să funcționeze activitatea contabilă este continuată de directoarea economică Bălășoiu Simona fără niciun scrupul și în prezent, iar organele de conducere ale CAR se tem să ia orice măsură în ce o privește -solicităm noi prin prezenta cerere OBLIGAREA CONSILIULUI DIRECTOR să procedeze la DEMITEREA DIN FUNCȚIE a susnumitei, atât LEGAL cât și MORAL.
În cazul în care pârâta, refuză să nu ia nicio măsură în ce o privește pe numita Bălășoiu Simona, continuând să tolereze activitatea necorespunzatoare a acesteia, solicităm în temeiul art 56 din ordonanța 26/2000 -DIZOLVAREA asociației CAR·SANITAR IFN Rm Vâlcea pe motiv că scopul și activitatea acesteia a devenit ILICITĂ, realizarea scopului este urmarită prin mijloace ilicite sau contrare ordinii publice și urmărește un alt scop decât cel pentru care s -a constituit, respectiv propriului interes și obținerea de venituri ilicite, în.detrimentul ajutorării membrilor săi.
Cele sesizate cu privire la îndeplinirea condițiilor dizolvării asociatiei, sunt reale și dovedite prin motivele invocate anterior, în plus ținem să precizăm că în dosarul penal, deși prejudiciul produs CAR-ului de către numita Bălășoiu Simona era CERT, și dovedit cu actele contabile și raportul de expertiză, CAR –ul NU S-A constituit parte civilă -în mod evident contrar legii și pentru a obține beneficii ilegale –CEEA CE NU POATE CONDUCE DECÂT LA DIZOLVAREA ACESTEI AȘA ZISE ASOCIAȚII DE ÎNTRAJUTORARE, scop cuprins atât în legislația aplicabilă cât și în propriul STATUT.
În dovedirea susținerilor noastre solicităm încuviințarea probelor cu înscrisuri, și proba testimonială cu martori care cunosc încrengătura infracțională de la nivelul acestei ASOCIAȚII.
În drept:
Invocăm disp. Art. 1528 COD CIVIL, ORDONANȚA 26/2000, STATUTUL ASOCIAȚIEI CAR SANITAR IFN RM. VALCEA.
În baza disp. Art. 411 Cod proc. civilă solicităm judecarea cauzei în lipsă.·
În baza disp. Art. 453 Cod proc. Civilă solicităm plata cheltuielilor de judecată
DOMNULUI PREȘEDINTE AL JUDECĂTORIEI RÂMNICU VÂLCEA
Web Design by DowMedia