Ziua de 18 Octombrie a fost declarată din anul 2006, Ziua Europeană împotriva Traficului de Persoane.
Din cauza numărului mare de victime și a vulnerabilităților din România, instituțiile de stat se concentrează pe creșterea nivelului de conștientizare a problemei și pe crearea unui mesaj comun pentru a preveni acest tip de crimă organizată în țara noastră.
Traficul de persoane este sclavia zilelor noastre. Deși legal sclavia a fost abolită în secolul XIX, estimările spun că sunt mai mulți oameni în sclavie astăzi decât au fost vreodată în istorie. Traficul de persoane are loc în toată lumea, iar Europa nu este ferită. Mii de persoane sunt exploatate anual în diferite forme.
Majoritate victimelor traficului de persoane din Uniunea Europeană sunt recrutate din estul Europei, din țările unde oamenii au mai puține opțiuni în ce privește cariera, unde populația este foarte tentată în a-și găsi un loc de muncă în afara țării și copiii sunt mai greu de crescut și astfel, mai neglijați.
În acest sens, pe data de 18 Octombrie 2023, în diferite școli din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, profesorii de Religie au luat act de adresa Sectorului Social-Filantropic al Administrației Patriarhale, organizând activități educative de prevenire a traficului de ființe umane precum și evenimente publice de conștientizare. Acestea au variat de la proiecții de film, la momente comemorative în spații publice.
Acțiunile desfășurate se încadrează în activitățile prevăzute în Protocolul de colaborare dintre Patriarhia Română și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane.
Web Design by DowMedia