Potrivit unui comunicat de presă al UZPR - filiala Vâlcea, pentru că îsi dorește o presă locală corectă, în serviciul cititorilor, UZPR, filiala Vâlcea a înființat recent un departament anti-fake-news. Misiunea lui va fi să demaște nu numai știrile incorecte, false, ci să semnaleze publicului cititor toate derapajele reprezentanților presei locale. De la comportamente personale nedemne de profesiunea de jurnalist, până la abaterile grave de la Codul deontologic al jurnalistului. Intimidarea, atacurile în grup, dezinformarea, manipularea opiniei publice, șantajul sunt, în opinia noastră, de neaceptat. Dacă există persoane sau instituții care au fost sau sunt victimele acestui mod de a face presă, le rugăm să ni se alăture. Un simplu mesaj privat către pagina UZPR va fi suficient. Garantăm confidențialitatea. Sau să se adreseze direct organelor de justiție specializate. Presa nu se face fără caracter.
Un nou proiect important al Consiliului Județean Vâlcea! Zilele trecute, instituția a aprobat proiectul „Construirea unei şcoli verzi pentru învăţământul profesional special din Judeţul Vâlcea”, în cadrul Planului Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă, pe terenul situat în strada Nicolae Iorga nr. 20, municipiul Râmnicu Vâlcea, asupra căruia Unitatea Administrativ Teritorială - Judeţul Vâlcea deţine drept de proprietate publică, pentru realizarea acestui proiect. Valoarea maximă eligibilă a proiectului este de circa 8 milioane de euro, iar CJ Vâlcea va finanţa din bugetul propriu sumele reprezentând cheltuieli neeligibile şi neprevăzute care pot apărea pe perioada implementării, în scopul finalizării în condiţii optime a proiectului, pentru dotarea şcolii cu mobilierul, echipamentele şi materialele didactice necesare desfăşurării activităților educative.
Societatea de exploatare forestieră, SC Cozia Forest SA, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 9,5 milioane de lei, venituri de 11,8 milioane de lei și a înregistrat profit de 606.000 lei, iar datoriile la 31 decembrie 2022 au ajuns la suma de 5 milioane de lei. SC Cozia Forest SA avea în 2022 un număr mediu de salariați de 61 de persoane, iar tipul de activitate, conform clasificării CAEN, era „Tăierea și rindeluirea lemnului”. În comparație, în 2021, SC Cozia Forest SA a avut afaceri de 10,3 milioane de lei, venituri de 10 milioane de lei și pierderi de 1,2 milioane de lei.