Mănăstirea Berislăvești și-a recăpătat strălucirea de altădată!
Astăzi a fost o zi importantă pentru comunitatea din Berislăvești.
S-au finalizat lucrările de restaurare, consolidare și punere în valoare a Mănăstirii Berislăvești, un lăcaș de cult de o frumusețe aparte, un loc lăsat de Dumnezeu pentru închinare, rugăciune, dar și pentru bucuria oamenilor care îl vizitează.
Ctitorie a boierului Alexandru Bucșănescu, Mănăstirea Berislăvești datează de la mijlocul secolului al XVIII-lea și are o istorie zbuciumată.
În 1788, în urma unei incendieri, lăcașul de cult a fost lăsat cu "zidurile goale". Cutremurele din anii 1802 și 1838 au produs și ele răni adânci, ca, mai apoi, bombardamentele din timpul primului război mondial să afecteze și ele structura de rezistență a mănăstirii.
În anul 2018, întreg ansamblul monahal a intrat în reabilitare totală, iar în prezent mănăstirea strălucește din nou.
M-am bucurat să fiu prezent astăzi la evenimentul prilejuit de finalizarea lucrărilor de restaurare și mă încearcă un sentiment de mulțumire, fiindcă proiectul (pentru care mănăstirea a obținut o finanțare europeană de peste 20 de milioane lei) era, în urmă cu 6 ani, de negăsit prin sertarele de la Ministerul Dezvoltării.
Astăzi, această bijuterie arhitecturală este salvată și redată credincioșilor pentru rugăciune și datorită stăruinței de care a dat dovadă primarul de atunci, Ion Bușagă.
Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în implementarea acestui proiect de restaurare și consolidare a Mănăstirii Berislăvești, un loc binecuvântat de Dumnezeu, pe care vă invit să-l vizitați!
Constantin Rădulescu, președinte Consiliul Județean Vâlcea