Beneficiile nucilor și semințelor pentru sănătate

vineri, 11 august 2023

 

Sursa foto: Shutterstock

Nucile și semințele sunt cunoscute pentru gustul lor bun, dar gustul nu este singurul lucru care le face populare. Oamenii de știință vorbesc de mult timp de beneficiile lor pentru sănătate, de aceea este recomandat ca nucile și semințele să fie o parte regulată din dieta ta.

 

Există diverse nuci și semințe în farmacia Dr.Max. Nucile crude amestecate conțin de obicei o gamă de migdale, fistic, caju, nuci, alune, alune de pădure și multe altele. Acestea sunt ușor de găsit și au un impact nutrițional serios. În acest articol îți spunem care sunt beneficiile acestor tipuri de nuci și semințe pentru sănătate.

 

Beneficiile nucilor și semințelor pentru sănătate

Nucile sunt un aliment bogat din punct de vedere nutrițional, ele conțin majoritatea vitaminelor și mineralelor de care organismul are nevoie. Nucile sunt una dintre principalele surse de acizi grași omega-3 ALA (acid alfa linoleic), oferind o serie de beneficii pentru sănătate, de la reducerea artritei reumatoide până la protecția împotriva bolii Alzheimer și a altor tipuri de demență. Iată care sunt cele mai importante beneficii asupra sănătății:

 

Ajută la pierderea în greutate

Nucile sunt compuse în mare parte din grăsimi, ceea ce ar putea părea nu foarte sănătos pentru pierderea în greutate. Cu toate acestea, grăsimile din nuci sunt aproape în întregime nesaturate, ceea ce înseamnă că aduc cu ele senzația de sațietate, iar asta te ajută să mănânci mai puțin în timp. Studiile au constatat chiar că persoanele care mănâncă frecvent nuci au un risc mai mic de a lua în greutate decât cele care mănâncă rar nuci. Controlul diabetului

Oamenii de știință recomandă consumul regulat de nuci ca modalitate de a controla diabetul. În cadrul unui studiu controlat, persoanele cu diabet de tip 2 care au consumat mai mult de cinci porții de nuci pe săptămână și-au redus riscul de boli de inimă cu până la 17%. Cu toate acestea, medicul diabetolog este cel care poate face cele mai bune recomandări nutriționale, în funcție de simptomele și gradul de sănătate al pacientului.

Prevenirea bolilor de inimă

Unele studii au arătat efectele benefice ale nucilor și semințelor asupra sănătății inimii. Consumul acestor alimente de cel puțin patru ori pe săptămână este corelat cu mai puține cazuri de boli coronariene și infarct miocardic.

 

Îmbunătățirea colesterolului

Nucile și semințele ar putea juca, de asemenea, un rol important în reglarea colesterolului. Oamenii de știință au descoperit o corelație directă între consumul de nuci de cel puțin câteva ori pe săptămână și reducerea nivelului de colesterol LDL și de trigliceride din organism. Îmbunătățirea colesterolului este asociată cu un risc mai mic de accident vascular cerebral sau de boli cardiovasculare.

Surse de vitamine

Nucile sunt o sursă bună de vitamina E, un grup de opt compuși antioxidanți care ajută la prevenirea cancerului și la evitarea osteoporozei. Nucile sunt, de asemenea, surse excelente de alte substanțe precum:

  • acid folic;
  • magneziu;
  • potasiu;
  • calciu;
  • fosfor.

Un sfert de ceașcă de nuci crude amestecate conține:

  • calorii: 165;
  • proteine: 4 grame;
  • grăsimi: 16 grame;
  • carbohidrați: 4 grame;
  • fibre: 3 grame;
  • zahăr: 0 grame.

 

Nu toate amestecurile de nuci sunt la fel de sănătoase. De exemplu, unele sunt acoperite cu cantități mari de sodiu sau pudrate cu arome care le pot reduce valoarea nutritivă. Nucile crude sunt, de obicei, cel mai bun pariu în ceea ce privește sănătatea.

 

Cum să mănânci nucile

Nucile sunt un produs disponibil în mod obișnuit și pot fi găsite cu ușurință în aproape toate magazinele. Pentru cea mai sănătoasă opțiune, alege nucile crude, fără adaos de sodiu. Acestea constituie o gustare excelentă în orice moment al zilei, în special la mijlocul după-amiezii, când nivelul de energie al celor mai mulți dintre noi tinde să scadă.

Dacă te gândești să încorporezi mai multe nuci în dieta ta, există multe modalități prin care poți face asta:

  • nucile tocate sunt un adaos excelent la un parfait de iaurt.
  • macină singur migdalele pentru a obține unt de migdale, o alternativă populară la untul de arahide.
  • presară nuci pecan peste o salată.
  • folosește nuci de caju atunci când prepari legume prăjite.
  • adăugă migdale la un shake proteic cu o banană și puțin lapte.
  • încearcă migdale tocate cu brânză feta și măsline, într-o salată în stil mediteranean.
  • macină nucile cu ierburi într-o pastă pentru a orna puiul la grătar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe