Spre exemplu, în unele regiuni din România nașa este cea care pune în pieptul invitaților cruciulițe sfințite de mici dimensiuni, ca mărturie a botezului.
Dacă vrei o idee de mărturii botez cu care să nu dai greș, să alegi mărturii pe care invitații tăi sigur le-ar îndrăgi, alege o ramă foto simpatică. Este un model de mărturie care se folosește cam în toate regiunile țării, destul de populară. Această ramă are și o latură extrem de practică deoarece își va găsi fără îndoială loc în casa invitaților ca element de decor.
Bombonierele sunt și au rămas mărturii de botez care simbolizează norocul. Au fost și sunt în continuare oferite în Ardeal dar și în Bucovina.
Borcanele cu miere și dulceață se oferă în aproape toate regiunile țării noastre. Acestea din urmă se pot accesoriza în funcție de decorul sălii în care se organizează botezul sau în funcție de tematica evenimentului.
Botezul are câteva simboluri universale: apa, lumina, untdelemnul și crucea. În cadrul ceremoniei este obligatoriu să se respecte unele tradiții printre care și cruciulițele. Chiar dacă unele obiceiuri nu se respectă în toate zonele țării, sunt câteva pe care oamenii le poartă cu mândrie. Printre acestea se numără cruciulița cu fundiță. Fundița poate fi roz sau albastră.
Aspectul mărturiilor trebuie să fie unul impecabil, acestea trebuie să fie frumos ambalate, elegante. Din fericire, paleta inspirațională este deosebit de largă. Mărturiile dulci spre exemplu sunt o idee excelentă. Poți alege mici cutiuțe tradiționale sau cutiuțe decorate într-un mod elegant în care să pui ciocolată, bomboane, prăjiturele, turtă dulce sau migdale.
Săculeții din organza umpluți cu accesorii simbolice sau flori uscate sunt extrem de populari și reprezintă o idee mai mult decât potrivită. O sticluță cu uleiuri esențiale este potrivită pentru un botez ce are loc în aer liber sau la o piscină.
Trebuie să te asiguri de faptul că mărturiile se potrivesc cu tematica botezului și că sunt pe cât posibil utile pentru invitații tăi.
Web Design by DowMedia