Bloc cuprins de flăcări în Râmnicu Vâlcea. Locatarii au fost evacuaţi de urgenţă, iar trei persoane au ajuns la spital (VIDEO)

vineri, 23 iunie 2023

15 persoane au fost evacuate, iar trei au ajuns la spital după ce o garsonieră a fost cuprinsă de flăcări într-un bloc din Râmnicu Vâlcea.

Incidentul a avut loc joi noapte la o locuinţă situată la etajul al treilea al unui bloc. Două etaje ale clădirii au fost inundate cu fum. Cincisprezece locatari au fost evacuaţi de pompieri, alte persoane ieşind singure din imobil. Cinci oameni au fost evaluaţi de echipajele medicale, trei dintre ei fiind apoi transportaţi la spital.

Potrivit ISU Vâlcea, incendiul a izbucnit, joi noaptea, la etajul 3 al unui bloc cu patru etaje de pe strada Decebal din Râmnicu Vâlcea, acolo fiind trimise două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autoplatformă, o descarcerare, o autospecială de transport victime multiple. Concomitent cu operatiunile de localizare si lichidare a incendiului, precum și de evacuare a fumului, s-a procedat la evacuarea a 15 persoane de către forțele de intervenție ale ISU Vâlcea, iar alte aproximativ 30 de persoane s-au autoevacuat - relateaza reporter24.ro

”Pe tot parcursul intervenției, echipele de căutare-salvare au verificat, de mai multe ori, toate cele 104 garsoniere din imobil. S-a procedat la căutarea, salvarea și evacuarea tuturor locatarilor care nu reușiseră să se autoevacueze, inclusiv a unei persoane imobilizate la pat. Echipajele medicale prezente la locul evenimentului au evaluat și asistat medical 9 persoane, dintre care 4 au fost transportate la UPU Valcea de către ambulanțele SAJ (o persoană în stare gravă, iar celelalte 3 cu intoxicații ușoare). Datorită intervenției prompte și profesioniste a pompierilor militari vâlceni, toate persoanele care locuiau în imobil au fost evacuate, iar incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite, într-un timp foarte scurt”, au transmis reprezentanţii ISU Vâlcea.

Au ars obiecte de mobilier, textile, aparatură electronică (TV), deșeuri de hârtie și ambalaje din plastic existente în garsoniera unde s-a manifestat incendiul. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe