Consilierul județean liberal Minodor Vasiloiu deține 8 terenuri forestiere, agricole și intravilane în județul Olt, în suprafață totală de circa 100 de hectare, bașca un apartament în Drăgășani... de 6469 mp (așa apare în declarația de avere!!!) și o casă de locuit în Dejești, județul Olt. Moșierul Vasiloiu mai este fericitul posesor a trei mașini, iar în 2021 a câștigat circa 1 miliard de lei vechi din salariile de la Direcția Silvică. Minodor Vasiloiu a mai menționat la capitolul „alte active producătorare de venituri nete” suma de 3,3 miliarde de lei vechi și faptul că este acționar la SC Mino SRL, unde deține 50% din părțile sociale.
Durata mandatelor administratorilor provizorii la SC Apavil SA, prelungite. Recent, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea (în calitate de acționar majoritar) a aprobat prelungirea cu încă două luni a duratei mandatelor administratorilor provizorii în Consiliul de Administraţie la SC Apavil SA, începând cu data de 21 aprilie 2023 şi până la finalizarea procedurii de selecţie a administratorilor, dar nu mai mult de 21 iunie 2023. SC Apavil SA este înfiinţată ca societate pe acţiuni în conformitate cu legislaţia română aplicabilă, toate acţiunile fiind deţinute de 21 de unităţi administrativ-teritoriale, membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ADI „APA Vâlcea”.
La 55 de ani de la ultima reorganizare teritorială a României, deputatul ex-USR Tudor Vlad Benga a depus la Parlament un proiect prin care România ar urma să reducă de la 42 la 12 numărul județelor dar și comasarea unor localități. În cazul Vâlcii, acesta va fi arondat județului Oltenia, care include fostele județe Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Dolj și Olt. În expunerea de motive care însoțește documentul, se arată că în prezent, organizarea administrativ-teritorială a României este mult prea fragmentată și comportă dezavantaje din perspectiva gestionării resurselor, a slabei calități a serviciilor publice și a reducerii disparităților zonale existente. În documentele adoptate la nivel european cu privire la politica de coeziune, se subliniază că statele membre au obligaţia de a contribui şi participa la realizarea coeziunii teritoriale prin stabilirea propriilor strategii şi mijloace în funcţie de caracteristicile geografice, culturale, politice, juridice şi administrative.