Rețetă ciorbă de porc: Cum se prepară și sfaturi utile

sâmbătă, 18 martie 2023

Sursa foto: Shutterstock

Chiar dacă sărbătorile de iarnă sunt deja o amintire, asta nu înseamnă că rețetele cu carne de porc ar trebui să fie lăsate uitării. Mai ales că suntem siguri că mai poftești din când în când la o friptură de porc apetisantă la cuptor sau o ciorbă de porc ca la mama acasă, una dintre cele mai populare rețete de ciorbe tradiționale românești.

Dacă și tu vrei să prepari o ciorbă de porc tradițională, după rețeta țărănească din Ardeal, ți-am pregătit în rândurile următoare etapele de preparare ale acestei rețete mult iubite de români, alături o serie de sfaturi pentru un gust desăvârșit!

Cum se prepară ciorba de porc?

Pentru rețeta de ciorba de porc ardelenească vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 600 g de carne de porc (pulpă sau spată de porc fără os);

  • 80 g de orez;

  • 2 morcovi;

  • 2 cepe;

  • 1 păstârnac;

  • 1 rădăcină de pătrunjel;

  • 200 g de țelină;

  • 2 ardei grași;

  • 250 ml de smântână;

  • 1 lingură de amidon;

  • 1 legătură de tarhon proaspăt;

  • Oțet, după gust;

  • Sare și piper.

Ai deja toate aceste ingrediente la îndemână? Iată cum se face ciorba de porc!

  1. Spală și taie carnea de porc în cuburi. Adaugă 2,5 litri de apă rece într-o oală largă și fierbe carnea de porc pentru 45 de minute, îndepărtând constant spuma care se formează la suprafață.

  2. Curăță, spală și toacă mărunt toate legumele și rădăcinoasele pentru rețeta de ciorbă de porc.

  3. Încinge ulei într-o tigaie și adaugă ceapa tocată, alături de ardei și rădăcinoase, tăiate cubulețe. Călește legumele timp de 15 minute, amestecând din când în când.

  4. Fierbe separat orezul într-o oală mică, apoi scurge-l și clătește-l cu apă călduță.

  5. Când carnea a fiert pe jumătate, adaugă în oală legumele călite. Asezonează cu sare și piper și lasă ciorba pe foc până când toate ingredientele s-au fiert. Odată de a dat din nou în clocot, lasă ciorba de porc să fiarbă la foc mic.

  6. Amestecă separat smântâna cu amidonul și adaugă treptat, cu un polonic, supă fierbinte peste acest amestec. Ulterior, toarnă amestecul în oala cu ciorbă, amestecând bine ingredientele.

  7. Presară tarhonul proaspăt tocat, acrește ciorba cu oțet, potrivește de sare și piper, apoi mai lasă ciorba să mai fiarbă încă 5-10 minute.

  8. Ia apoi oala de pe foc și adaugă în ciorbă orezul fiert. Amestecă și lasă oala acoperită cel puțin 10 minute, cât să se întrepătrundă aromele.

Sfaturi de preparare pentru arome delicioase

Așa cum am promis, îți vom oferi și câteva sfaturi de preparare, pentru un gust aromat al ciorbei de porc. Iată ce trebuie să știi pentru a obține arome inconfundabile:

  • Folosește carne de porc fără os pentru această rețetă ardelenească de ciorbă. În cazul în care decizi să folosești carne cu os, asigură-te că vei strecura foarte bine supa de carne, pentru a obține ulterior o ciorbă limpede.

  • Pentru un gust excelent al ciorbei de porc, te sfătuim să folosești și carne de porc afumată, indiferent că vorbim despre costițe afumate sau bucăți de șuncă de porc.

  • Dacă alegi să călești legumele înainte de a le adăuga în ciorba, este indicat să le adaugi la finalul rețetei, căci acestea deja sunt tratate termic și nu necesită un timp prea mare de fierbere.

  • Dacă nu îți place oțetul pentru acrirea ciorbei de porc, poți folosi oricând zeamă de varză sau corcodușe.

  • Dacă dorești cartofi în ciorba de porc, poți să-i adaugi în ciorbă în momentul în care rădăcinoasele sunt aproape fierte.

  • Pentru un gust mai aromat al ciorbei de porc, poți alege să adaugi în ciorbă pătrunjel sau leuștean.

Respectă etapele de preparare și ține cont de sfaturile noastre pentru a obține cea mai gustoasă rețetă de ciorbă de porc. Doar te-ai convins că nu este deloc dificil de preparat!

Imaginea poate fi descărcată de aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe