Orasul Călimănești a intrat în competiția Destinația Anului 2023, la Secțiunea Stațiuni turistice

joi, 23 martie 2023

Călimănești-Căciulata este o stațiune balneoclimaterică cu caracter permanent, ce poate fi vizitată tot timpul anului și care le oferă turiștilor o gamă largă de atracții pentru a petrece un sejur de calitate. Numărul turiştilor care aleg să-și petreacă vacanța la Călimănești este, în fiecare an, într-o continuă creştere.

Stațiunea Călimănești – Căciulata este nominalizată la Destinația Anului 2023, la Secțiunea Stațiuni turistice, cu șanse mari să fie pe podium. Și dumneavoastră puteți vota aici pentru Călimănești – Căciulata, până pe 7 aprilie 2023 https://www.destinatiaanului.ro/voteaza-destinatia-2023/ .

De ce să alegi Călimăneşti–Căciulata ? 

“Stațiunea este bogată în obiective turistice ce și-au păstrat popularitatea de-a lungul timpului, unele dintre ele mai ales pentru istoriile și legendele țesute în jurul lor. Câteva dintre aceste obiective pline de încărcătură istorică, religioasă și chiar sentimentală sunt: Castrul Roman Arutela-fortificația romană construită de arcașii sirieni la 137-138 A.D., Mănăstirea Cozia, Mănăstirea Ostrov-ctitoria lui Neagoe Basarab de la 1520 și prima mănăstire de maici din Romania, aflată pe insula cu același nume, Mănăstirea și chiliile săpate în stâncă ale pustnicilor de la Turnu.

Impresionant monument de artă românească medievală, ctitorit de Mircea cel Bătrân la 1388, Mănăstirea Cozia, este locul unde domnitorul a ales să-și petreacă eternitatea, tot aici aflându-se și mormântul mamei lui Mihai Viteazul, maica Teofana. Domnitorii Neagoe Basarab, Șerban Cantacuzino și Constantin Brâncoveanu au adăugat acestui lăcaș, de-a lungul timpului, mărturii arhitectonice de valoare.

Pentru că poți admira spectacolul naturii într-o croazieră pe râul Olt, cu una dintre cele 10 ambarcațiuni de agrement nautic, plimbându-te pe malul Oltului sau pe Aleea de cură balneară, pe un traseu de 2,3 km lungime prin pădure. Atracția pe această alee este Podul Suspendat, o construcție din fier fără susținere, datând din anul 1916.

Pentru că aici legendele prind viață într-un ansamblu peisagistic format din 7 cai în mărime naturală care trec printr-o apă ce transpune vizual și într-un mod original cea mai cunoscută legendă locală. Legenda spune că un cioban mărturisește călugărilor de la Mănăstirea Cozia că animalele lui s-au vindecat de boala picioarelor scăldându-se într-o <baltă cu puteri cerești> din <Câmpul lui Căliman>. Mergând și ei în poiană, călugării descoperă izvoarele tămăduitoare în care însuși Mircea cel Bătrân își va alina bătrânețea. Astfel a apărut Parcul tematic Poiana lui Căliman aici, la întrarea în Căciulata”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2025 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe