Sursă foto: freepik.com
Dormitorul este acea cameră în care trebuie să te odihnești, în care te retragi atunci când vrei să fii doar tu cu tine sau în care îți petreci o bună parte din timp cu partenerul/partenera de viață. De aceea, designul dormitorului este destul de important.
Pe de altă parte, decorarea dormitorului este puțin mai provocatoare pentru că trebuie să ai în vedere trei elemente. Confortul, esteticul și funcționalitate. Așadar, sunt o serie de detalii mici pe care le poți avea în vedere pentru a-ți ușura din start munca și câteva greșeli frecvente pe care le poți evita. Iată o listă cu câteva lucruri simple care nu funcționează prea bine în amenajarea dormitorului.
Dormitorul tău ar trebui să fie liniștitor, relaxant. Ca un fel de sanctuar departe de lumea agitată din care te întorci acasă. Dacă umpli acest sanctuar cu prea multe obiecte de decor pe care le alegi impulsiv din magazine home deco, ori dacă încerci să experimentezi cu fiecare stil nou pe care îl vezi pe rețelele de socializare, îl transformi într-un bazar cu de toate.
Nu trebuie să decorezi chiar orice suprafață din cameră, este absolut în regulă să ai pereți liberi sau colțuri goale. Păstrează unele zone libere, astfel încât să existe spațiu pentru a respira.
Nu trebuie să aduni în dormitor toate piesele de mobilier posibile și, cu siguranță, nu este o idee bună să folosești mobilier masiv. Gândește-te la ceea ce ai cu adevărat nevoie în această cameră și lasă suficient spațiu de trecere, astfel încât să te poți deplasa cu ușurință și să te bucuri de spațiu. Poți găsi paturi de dormitor de la Mezoni care să păstreze acel aspect lejer și aerisit.
Achiziționarea unui set de mobilier asortat poate fi o variantă salvatoare dacă bugetul este limitat. Cu siguranță pare că te scutește de o bătaie de cap în plus în procesul de luare a deciziilor, dar asta nu înseamnă că este o idee bună pentru spațiul tău.
O cameră va arăta mult mai interesantă, mai personală, dacă alegi diverse piese pentru dormitorul tău, pe care să le combini după preferințele tale. Așa vei simți că ești acasă cu adevărat pentru că ai pus suflet acolo.
Totodată, evită să adăugi mobilă nenecesară, doar de dragul de a o avea. Fiecare piesă care este plasată în cameră ar trebui să aibă un scop bine definit.
Montarea unei lustre simple de tavan care să lumineze doar pe verticală, dă o lumină banală și monotonă. Încearcă să ai și alte lumini auxiliare precum lămpi de noptieră, lămpi de podea, corpuri suspendate, aplice etc. Opțiunile sunt infinite.
Dacă în living, de exemplu, ar merge de minune o culoare exuberantă, dormitorul este un loc destinat somnului și relaxării, iar o culoare mult prea țipătoare ar putea avea efectul opus. Alege culori neutre sau nuanțe moi, blânde, ale culorii preferate.
Așadar, regula de bază în amenajarea dormitorului este să nu-l încarci prea mult cu obiecte inutile. Ce-i prea mult poate fi copleșitor! Evită, totuși, să creezi monotonie, copiind diverse stiluri luate de-a gata, care s-ar putea să nu ți se potrivească.
Web Design by DowMedia