În disprețul total al legii și al bunului simț, luni, 13 februarie (zi cu ghinion) mai mulți membrii ai conducerii PSD Drăgășani, în frunte cu primarul Cristian Nedelcu, și-au parcat mașinile taman în dreptul indicatoarelor „Oprirea interzisă”, din buricul târgului. Și asta nu pentru puțin timp, ci pentru o durată de... câteva ore! Semnele respective de circulație nu au fot puse la voia întâmplării, pentru că ele ajută la fluidizarea circulației auto și nu obligă mașinile care vin din spate să calce linia continuă de pe mjlocul străzii. A fost anunțată Poliția Locală de către consilierul local USR Marian Roșca, dar aceasta cum e la mâna primarului Nedelcu, s-a făcut că plouă și nu a trimis nici un echipaj să constate încălcarea gravă a legii. Noroc, dacă putem spune astfel, că au venit două mașini de la Poliția Rutieră, aparținând IPJ Vâlcea, însă și aceștia au ajuns la fața locului abia după 30 de minute de la apelul telefonic.
Zilele trecute, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a postat un mesaj emoționant pentru pompierii vâlceni care, duminică după-amiaza, i-au salvat pe cei doi adolescenţi de 14, respectiv 16 ani, care au fost la un pas de înec după ce s-a spart gheaţa Oltului: „Nici acum nu știu cum am aruncat barca la apă. Cu motorul la turație maximă, au spart cu căngile cât au putut de repede gheața. Nu mai aveau timp. Cei doi copii se scufundau sub ochii lor. Pe mal, fratele mai mic al unuia dintre băieți nu s-a oprit din plâns decât atunci când salvatorii i-au adus pe mal. Doar câteva secunde mai lipseau și ar fi fost pierduți. Felicitări Alex, Daniel, Mihai și Cristi! Doi copii trăiesc astăzi datorită celor 4 salvatori vâlceni”.
Curtea Constituțională a declarat OUG nr. 50/2021 ca fiind neconstituțională, urmare a excepțiilor formulate de către Asociația Vâlceană a Elevilor, precum și a excepției invocate direct de către Avocatul Poporului. Prin această ordonanță de urgență, gratuitatea elevilor la serviciile publice de transport a fost blocată, iar decontarea cheltuielilor cu serviciile de transport care nu sunt servicii publice a fost drastic limitată, la mai bine de o treime, fapt ce a favorizat abandonul școlar și excluziunea socială. În urmă cu doi ani, fostul ministru Sorin Câmpeanu a promovat această ordonanță, care a fost aplicată atât în anul școlar 2020-2021, cât și în anii școlari 2021-2022 și 2022-2023. În ciuda demersurilor efectuate de asociațiile de elevi, Ministerul Educației a continuat să susțină în Parlament această ordonanță de urgență.