Indiferent dacă abia începi să îți planifici prima renovare a casei sau dacă visezi să îți actualizezi bucătăria de ceva timp, renovarea acesteia este o modalitate excelentă de a începe din nou. La urma urmei, este camera în care îți petreci majoritatea timpului. Când vine vorba de actualizarea bucătăriei, există o mulțime de detalii de care ar trebui să ții cont dacă îți dorești o bucătărie aspectuoasă, confortabilă și funcțională.
Nu îți va face plăcere să faci de mâncare sau să petreci timp într-o bucătărie prost luminată. Vei avea nevoie de iluminare în zona de lucru, adică la blat, astfel încât să poți vedea cum tai legumele, vei avea nevoie de lumină și la aragaz pentru atunci când gătești seara. Pentru asta ai putea instala o bandă de leduri deasupra blatului sau fix sub cabinetele instalate pe perete. De asemenea, vei avea nevoie de lumină ambientală pentru a vedea toată camera și pentru a te putea bucura de fiecară masă.
2. Fii atent atunci când montezi mobilierul
Examinează condițiile actuale din bucătărie înainte de a plasa o comandă pentru dulapuri și cu siguranță înainte de a le instala. Podelele sunt înclinate? Pereții nu sunt drepți? Colțurile trebuie să fie pătrate. Ai la îndemână o mulțime de probleme și trebuie să te gândești cu atenție de unde să începi instalarea cabinetelor dacă la oricare dintre aceste întrebări răspunzi afirmativ. Este de așteptat ca blaturile să fie nivelate. Totodată, alege să folosești accesorii de mobilier pentru închidere lentă și silențioasă, pentru sertare și uși, nu doar pentru a oferi bucătăriei tale un sentiment de lux dar și pentru a îți proteja mobilierul în timp. Dacă îți dorești accesorii ascunse și complet silențioase, găsești aici glisiere cu prindere sub sertar de la Oscardeko.ro, pe care să le montezi la mobilierul tău.
3. Fii atent la amplasare
Nu presupune că poți doar să dărâmi orice perete pentru a face bucătăria mai accesibilă altor zone din casă. Unii pereți pot suporta greutatea, în timp ce alții nu. Înainte de a scoate fierăstrăul și barosul, dă-ți seama care este care. Dimpotrivă, nu presupune că doar fiindcă un perete este structural nu îl poți îndepărta. Mulți proprietari cred, de asemenea, că frigiderul, aragazul și chiuveta trebuie să rămână în locațiile lor inițiale, lucru care nu este neapărat corect. Mutarea instalațiilor sanitare și a ventilației ar putea fi costisitoare, dar există cazuri când este cea mai înțeleaptă cale de acțiune.
4. Folosește culori
Doar pentru că este o bucătărie nu înseamnă că nu are nevoie de culoare. Aceasta este la fel de importantă pentru bucătării cum este pentru orice altă cameră, fie că alegi să vopsești toate dulapurile în negru, fie că dorești doar un strop de albastru deschis sau galben muștar. Ai grijă doar să nu folosești prea multe nuanțe într-o zonă. Decizând o zonă focală, cum ar fi blaturile sau dulapurile, pentru doza principală de culoare, poți menține subtilitatea. Păstrează culoarea primară a bucătăriei la una sau două nuanțe, apoi adaugă mici cantități de culoare complementară cu restul accesoriilor de bucătărie.
În concluzie, pentru a avea o bucătărie frumoasă și complet funcțională, sunt anumite detalii de care trebuie să ții cont atunci când o renovezi.
Sursă foto: unsplash.com
Web Design by DowMedia