Reţelele primare şi secundare de termoficare din Râmnicu Vâlcea sunt reabilitate printr-un proiect al Consiliului Judeţean, finanţat din fonduri europene cu aproximativ 17 milioane de euro, până în prezent finalizându-se lucrările pe reţele secundare de la trei puncte termice.
Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea din totalul de circa 10 kilometri de reţele secundare şi 3,25 kilometri de reţele primare prevăzute a se reabilita prin proiect, au fost finalizate lucările la tronsoanele de reţele secundare pe 3,5 kilometri.
„Consiliul Judeţean Vâlcea reabilitează, cu fonduri europene, reţelele primare şi secundare de termoficare din Municipiul Râmnicu Vâlcea, investiţie cu o valoare totală de circa 17 milioane euro. Proiectul cuprinde lucrări de reabilitare a 3,25 kilometri reţea primară şi 10,033 kilometri reţea secundară de termoficare, divizate în patru contracte, care se derulează în mai multe zone din Râmnic. La această dată ne aflăm în procedura de recepţie la terminarea lucrărilor pentru tronsoanele de reţele secundare aferente punctelor termice PT 7 (Calea lui Traian şi strada Florilor), PT 14 (străzile Ştirbei Vodă şi Gabriel Stoianovici) şi PT 34 (străzile Mihai Viteazul şi Grigore Procopiu) fiind reabilitaţi 3,5 km de reţea secundară”, a spus presedintele CJ miercuri, într-o declaraţie de presă.
Preşedintele CJ Vâlcea a menţionat că restul lucrărilor prevăzute în proiect sunt într-un stadiu avansat de execuţie şi au termen de finalizare toamna anului 2023.
Prin reabilitarea reţelelor de termoficare se urmăreşte reducerea pierderilor şi creşterea eficienţei energetice a sistemului de încălzire din municipiul Râmnicu Vâlcea, implicit reducerea costului încălzirii pentru populaţie.
Râmnicu Vâlcea este unul dintre cele două oraşe din judeţ care mai au în prezent sistem centralizat de încălzire, având peste 75% dintre apartamentele din blocurile de locuinţe racordate la reţeaua administrată de operatorul CET Govora. AGERPRES