Dacă ai luat decizia de a avea unul sau mai multe animale de companie, trebuie să te asiguri că le oferi tot timpul o îngrijire adecvată. Vaccinări, consultații, deparazitări, analize, tratamente pentru prevenirea apariției bolilor și afecțiunilor medicale, toate acestea sunt esențiale pentru bunăstarea prietenilor domestici. Așadar, este necesar să găsești un medic veterinar bun, cu care să păstrezi o legătură strânsă pentru verificarea periodică a sănătății animalului. Însă, nu este deloc simplu să alegi o persoană potrivită, care știe să câștige încrederea oricărui pacient necuvântător. Prin urmare, dacă ești în căutarea unui doctor veterinar, iată câteva aspecte de care trebuie să ții cont:
În general, cabinetul veterinar ar trebui să fie cât mai aproape de casă. Uneori, în caz de urgență, un drum de 15-20 de minute poate face diferența între viață și moarte. De asemenea, sunt animale care nu reacționează foarte bine la deplasările prelungite, cum este cazul pisicilor. Așa că soluția ideală ar fi ca medicul veterinar să locuiască într-o zonă ușor accesibilă.
2. Serviciile oferite
Înainte de a alege un anumit doctor trebuie să te interesezi și ce servicii oferă acesta. Poate interveni în caz de urgență, îți poți duce companionul la un control oricând, inclusiv noaptea sau există servicii de ambulanță veterinară? Este bine să cunoști cât mai multe detalii deoarece nu știi niciodată cu ce situații te poți confrunta.
3. Experiența medicului veterinar
Unul dintre cele mai importante criterii pe care trebuie să le ai în vedere este experiența relevantă a doctorului. Dacă, în cazul oamenilor, starea de sănătate poate fi clarificată cu ușurință, lucrurile sunt diferite pentru prietenii necuvântători. O persoană dedicată, cu experiență în domeniu, poate să înțeleagă mai repede problemele și nevoile micilor suflete. În plus, pe lângă aria sa de expertiză ia în calcul și latura umană a medicului ca să te asiguri că totul va fi bine.
4. Personalul cabinetului veterinar
Chiar dacă medicul veterinar este foarte bun, trebuie să afli amănunte și despre profesionalismul echipei sale. Gândește-te ce s-ar putea întâmpla atunci când, într-o situație de urgență, animalul tău de companie ar ajunge pe mâinile unor tehnicieni sau asistenți care nu-l pot îngriji în mod corespunzător. Este important să identifici un personal calm, competent și dedicat pentru a beneficia oricând de cele mai bune servicii.
5. Programul de lucru
Programul de funcționare al cabinetului veterinar și orarul medicului trebuie să se potrivească activităților tale. Fără îndoială, îți vei dori ca animalul tău de companie să interacționeze de fiecare dată cu același doctor, care să-i cunoască istoricul medical și comportamentul. Deși la cabinet pot fi mai mulți medici, ar fi bine ca programul tău să fie compatibil cu perioadele în care și doctorul ales este disponibil, pentru ca vizitele la clinică să fie mai personale.
6. Reputația doctorului veterinar
Notorietatea persoanei care vrei să se ocupe de prietenul tău necuvântător este foarte importantă. Înainte de a te decide la ce medic veterinar să mergi ai grijă să afli ce fel de animale a mai tratat, ce spun foștii clienți despre serviciile acestuia și care este reputația sa pe piață. Astfel, vei putea lua o hotărâre informată, fără să urmezi tendința generală de a alege un medic care este doar extrem de popular.
7. Taxele și metodele de plată
Îți place sau nu, va trebui să plătești pentru serviciile de care are parte animalul tău de companie. Însă, nu te ghida doar după prețuri la alegerea veterinarului. Scump nu înseamnă neapărat și bun, la fel cum, un tarif redus nu reprezintă întotdeauna o opțiune mai fericită. Încearcă să nu clasifici calitatea produselor și a serviciilor în funcție de tarife. Bineînțeles, trebuie să știi dacă-ți poți permite nota de plată a medicului și prin ce modalități o poți achita, dar nu transforma taxele într-un criteriu definitoriu pentru selectarea doctorului veterinar.
Un adevărat profesionist trebuie să-i ofere animalului tău de companie o îngrijire profilactică regulată și atenție sporită încă de la apariția unor prime semne de boală sau traumatisme. În consecință, de experiența și dăruirea acestuia, precum și de serviciile pe care le oferă, depind sănătatea și viața necuvântătoarelor.
Web Design by DowMedia