Pentru a alege cu ușurință destinația perfectă de vacanță trebuie să te decizi mai întâi cu privire la ceea ce îți dorești în această vara. Pentru a restrânge lista de destinații, găsește răspunsuri la unele întrebări cum ar fi:
Este posibil ca să fiți o persoană care preferă în general pantalonii scurți și pantalonii de pânză lungi dar atunci când ești în vacanță într-o zonă foarte călduroasă (exotică), ar trebui să luați foarte serios în considerare rochiile și fustele în locul pantalonilor de orice fel. Motivul este simplu: veți avea mai multă aerisire cu o rochie sau o fustiță.
În timp ce vă faceți cumpărăturile pentru vacanța mult așteptată la mare, amintiți-vă una dintre cele mai importante reguli de călătorie, și anume că este necesar să vă luați câteva produse pentru a prevenii anumite neplăceri pe care le-ați putea avea pe durata sejurului dumneavoastră. Acestea sunt protecțiile împotriva radiațiilor UV (pălăriile de damă, cremele de protecție solară, umbrele de soare) și protecții împotriva insectelor (cum sunt sprayurile de țânțari). În timp ce pălăriile de damă vă pot proteja scalpul și pielea feței, cremele cu protecție solară vă pot proteja restul pielii expuse la soare.
Să luați măsuri pentru a vă proteja de soare este o responsabilitate continuă, pe tot parcursul anului. Protejați-vă pe dumneavoastră și pe cei dragi de soare stând la umbră, purtând o pălărie de damă și o cămașă din material aerisit cum este pânza, sau cu o cremă de protecție solară (SPF 15+) pe tot parcursul verii.
Radiația ultravioletă (UV) care este emisă de soare și de surse artificiale, cum ar fi solarele din saloanele de cosmetică sau unele lămpi cu halogen, fluorescente și cu incandescență. Deși are unele beneficii esențiale pentru organismul uman, inclusiv vitamina D, radiația UV poate provoca, de asemenea, riscuri majore pentru sănătate.
Radiațiile UV sunt clasificate în trei tipuri principale: ultraviolete A (UVA), ultraviolete B (UVB) și ultraviolete C (UVC). Aceste grupe se bazează pe măsura lungimii lor de undă, care se măsoară în nanometri (nm= 0,000000001 metri sau 1×10-9 metri).
Factori de risc major:
După cum am menționat mai sus, expunerea la razele de soare aduce unele beneficii organismului uman. Printre efectele benefice ale radiațiilor UV se numără producerea de vitamina D, o vitamină esențială pentru sănătatea organismului uman. Vitamina D ajută organismul să absoarbă calciul și fosforul din alimente și ajută la dezvoltarea și la menținerea sănătății oaselor. Pentru doza de Vitamina D necesară organismului, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă să existe între 5 și 15 minute de expunere la soare măcar de 2 - 3 ori pe săptămână, cu capul acoperit de o pălărie de damă și ochelari de soare.
Web Design by DowMedia