Daca ai in garderoba ta o vesta blana naturala si vrei sa te asiguri ca ii prelungesti durata de utilizare, tine cont de sfaturile expertilor referitoare la depozitare. Desi vei gasi diverse opinii exprimate pe Internet, nu lua in considerare decat recomandarile avizate, enuntate de specialistii cu experienta in domeniu.
Hainele de blana naturala sunt articole durabile, care se pot purta si peste 20 de ani, insa numai in conditii corecte de ingrijire si depozitare. In intampinarea ta venim cu o lista de tips & tricks, ca sa poti bifa aceste conditii.
Atunci cand alegi incaperea potrivita, trebuie sa tii cont de trei mari aspecte: (1) temperatura mediului, (2) conditiile de umiditate si (3) actiunea directa a razelor UV. Pentru o haina de blana, conditiile ideale de conservare inseamna o temperatura scazuta, umiditate redusa (cel mult 55%, preferabil 50%) si expunere redusa la lumina, deoarece razele UV pot dauna culorilor. Cu alte cuvinte, niciodata incaperea potrivita pentru depozitarea blanei nu va fi pe balcon sau in subsolul casei. De regula, cei mai multi dintre posesorii hainelor de blana aleg sufrageria, daca incaperea permite respectarea conditiilor de temperatura, lumina si umiditate adecvate pentru depozitarea lor. Incearca!
Odata ce ai gasit incaperea potrivita, e timpul sa treci la urmatorul pas: alegerea dulapului. Si la acest capitol trebuie sa ai in vedere 3 mari criterii: (1) materialul de fabricatie al dressingului, (2) expunerea la lumina, (3) dimensiunea oferita. Tine minte: niciodata nu optezi pentru un dulap din cedru, pentru a depozita hainele de blana naturala. Nu exista nicio exceptie in acest sens: cedru atrage umiditatea si va usca derma hainelor de blana. Mai mult decat atat, articolele vestimentare vor prelua mirosul lui. O alta regula esentiala: nu depozitezi haina de blana intr-un dressing deschis, unde bat direct razele soarelui. Razele UV puternice vor decolora haina. A treia regula: te asiguri ca ai suficient spatiu pentru a depozita corect hainele de blana, care isi pot schimba ireversibil forma, daca sunt presate de alte obiecte in interior.
Al treilea pas este alegerea accesoriilor. In aceasta categorie, vei gasi regulile esentiale privind umerasele, spray-urile anti-molii si husele pentru depozitarea hainelor de blana. In primul rand, sunt necesare umerase solide, rezistente si suficient de late pentru a sustine forma si greutatea unei haine de blana, iar distanta ideala dintre umerase trebuie sa fie de 15 cm (minim 10). Nu sunt recomandate husele de plastic pentru a feri de praf hainele de blana. Poti opta pentru un truc mult mai simplu: un cersaf subtire de bumbac, pe care sa il prinzi de bara ca tine umerasele. In detrimentul saculetilor anti-molii, specialistii recomanda spray-urile care protejeaza intreaga suprafata a hainei, indiferent de lungimea acesteia.
Reinnoieste-ti garderoba cu o blana de zibelina, de nurca sau de vulpe: vezi oferta Casei de Blanuri MG
Un alt factor care determina durata extinsa de viata a unei haine de blana, si care primeaza inaintea tuturor celorlalte aspecte, este calitatea acesteia. Chiar daca apelezi la trucuri pentru a-i creste perioada de intrebuintare, nu vei reusi sa te bucuri de beneficiile hainei de blana pe termen lung, daca ea nu are o calitate sporita. Gasesti haine de calitate premium din blana de zibelina, blana de nurca, blana de vulpe, blana de miel tibetan, blana de samur rusesc, blana de chinchilla s.a.m.d., la Casa de Blanuri MG.
Web Design by DowMedia