Președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican și președintele PNL Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu, au sfidat... prin absență de la ceremoniile militare și religioase organizate cu prilejul sărbătoririi zilei de 9 Mai, asta în condițiile în care au fost prezenți toți ceilalți lideri de partide din județ. Reamintim că manifestările dedicate acestei zile au debutat luni, pe platoul din fața Instituției Prefectului cu ceremonia militară de înălțare a Drapelului României și Drapelului Uniunii Europene, eveniment dedicat sărbătoririi Zilei Uniunii Europene. Ulterior, la Statuia Independenței din Râmnicu Vâlcea a avut loc ceremonia militară și religioasă de depunere de coroane și jerbe de flori dedicată sărbătoririi Zilei Independenței de Stat a României și Zilei Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, urmată de defilarea gărzii de onoare.
Camera de Comerț și Industrie Vâlcea salută sincer preluarea de către mediul politic a proiectului unei legături rutiere moderne a Râmnicului cu drumul expres Craiova-Pitești. În urma discuțiilor purtate la Guvern a reieșit necesitatea construirii unui drum expres Tigveni – Râmnicu Vâlcea – Drăgășani – Găneasa ce ar lega viitoarea autostradă Sibiu-Pitești de drumul expres Pitești-Craiova. Realizarea unui drum expres Tigveni - Găneasa, cu o lungime de aproximativ 100 km, ar pune județul Vâlcea pe harta economică a Europei și ar oferi șansa unei dezvoltări durabile, nu doar a municipiilor Râmnicu Vâlcea și Drăgășani, ci și a întregului județ. Până nu vom lega rutier județul Vâlcea de unul dintre marile culoare de transport rutier european din rețeaua TEN-T, nu vom putea să fim atractivi din punct de vedere economic.
Zilele trecute, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a virat sumele în vederea decontării facturilor pentru 235 de obiective de investiții din țară realizate prin etapele I și II ale Programului Național de Dezvoltare Locală. Lista cu obiectivele din județul Vâlcea vizează alocarea sumei de circa 70 miliarde de lei vechi, distribuiți astfel: Măldăreşti (54 miliarde lei vechi), Suteşti (11 miliarde de lei vechi) și Horezu (2,4 miliarde de lei vechi).