Sursă foto: freepik.com
Varietatea tipurilor de cărucioare pentru bebelușii reprezintă un lucru benefic, dar este posibil ca acest fapt să îți creeze dificultăți, deoarece nu știi care model s-ar plia mai bine pe necesitățile tale, în postura de proaspăt părinte.
În continuare, îți prezentăm cinci categorii de cărucioare pentru copii și detalii de care să ții cont, astfel încât să îți faci o părere mai clară în legătură cu modelul pe care să îl achiziționezi.
Multe dintre cărucioarele pentru bebeluși sunt realizate din materiale de înaltă calitate. Acestea au o structură solidă, oferă confort și siguranță. Există însă diferențieri între categorii, deoarece și necesitățile părinților sunt diferite. Iată șase dintre cele mai populare categorii!
Acestea sunt caracterizate de faptul că au mărime mare și nu au inclus scaunul de plimbare. Părinții pot achiziționa separat scaunul, dar trebuie să acorde atenție compatibilității, întrucât oferta este limitată în această privință.
2. Cărucioarele sport
Modelele sport sunt cele standard. Acestea au o structură simplă și prezintă ușurință în manevrare. Un cărucior sport de calitate înaltă permite rabatarea spătarului cât mai mult pe orizontală, cu circa 175-180 de grade, asigurând așezarea corectă a copilului pe planul întins în primele luni de viață. Cărucioarele sport pot fi utilizate de cel mic până când împlinește doi sau trei ani și își manifestă dorința de a merge pe jos.
3. Cărucioarele multifuncționale
Cele multifuncționale se împart în două categorii. Există atât modele 2x1, cât și unele 3x1, pe care le poți folosi în primii doi-trei ani de viață ai copilului.
Cărucioarele 2x1
Seturile 2x1 cuprind scoică sau landou ce se poate transforma în scaun destinat plimbării, cu ajutorul cataramelor și al curelelor special create pentru acest lucru. În primele șase-nouă luni de viață ale bebelușului, căruciorul se folosește sub formă de landou. Ulterior, când micuțul reușește să își susțină singur capul, se trece la folosirea scaunului de plimbare.
Cărucioarele 3x1
Aceste seturi sunt alcătuite din landou, scaun de plimbare și scoică de mașină. Setul este prevăzut cu diferite catarame, curele și cu un cadru de prindere. Până în jurul vârstei de nouă luni, se folosește landoul.
După aceea, când copilul se poate susține singur așezat în posterior, se trece la varianta folosirii scaunului de plimbare. În paralel, în primele douăsprezece luni de viață ale bebelușului, se poate utiliza scoica de mașină. Montarea acesteia pe cadrul căruciorului se realizează simplu și rapid.
4.Cărucioare tip umbrelă
Tipurile sub formă de umbrelă sunt compacte, au o greutate foarte redusă și se pliază cu ușurință fără a se rabata complet. Acestea sunt alegeri potrivite pentru excursii și deplasări scurte. Poți folosi un astfel de cărucior când mergi cu bebelușul în călătorii sau la cumpărături, întrucât este ușor de manevrat. Sunt destinate primului an de viață al copilului.
Nu sunt însă o alegere inspirată pentru perioadele cu temperaturi scăzute, din cauza faptului că cel mic va fi îmbrăcat gros, iar sistemul de prindere nu poate fi adaptat. Este posibil ca acesta să simtă disconfort în situația dată. De asemenea, roțile se pot bloca în perioadele cu ploaie sau zăpadă.
5. Cărucioare pentru gemeni sau tripleți
Există trei subcategorii de asemenea cărucioare. Ele sunt create special pentru a transporta simultan doi sau trei copii, astfel că au dimensiune îndeajuns de mare:
Înainte de a achiziționa căruciorul, încearcă să estimezi cât timp îl vei folosi zilnic și care sunt locurile în care îți vei plimba bebelușul. Alege modelul care îndeplinește cele mai multe dintre cerințele pe care le ai, pentru a te putea bucura de plimbări relaxante împreună cu cel mic.
Web Design by DowMedia