După o săptămână de la adoptare, vineri, a apărut în Monitorul Oficial al României hotărârea de guvern privind transmiterea cu titlu gratuit a suprafeţei de 465.552 mp, fond forestier din grupa I funcţională - vegetaţia forestieră cu funcţii speciale de protecţie, subgrupa 1.4.a - păduri special amenajate în scop recreativ (păduri-parc), din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, prin Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva, în domeniul public al municipiului Râmnicu Vâlcea. Conform HG nr. 133/2022, predarea-preluarea suprafeței de fond forestier din grupa I funcțională - vegetația forestieră cu funcții speciale de protecție se va face pe bază de protocol încheiat între Regia Națională a Pădurilor - Romsilva și Primăria Râmnicului, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii, cu respectarea reglementărilor în vigoare.
În ciuda unor probleme cu tronsonul 3 al autostrăzii Sibiu-Pitești, există și o veste bună: peste câteva zile se va semna contractul de execuție lucrări al secțiunii 2 cu turcii de la Mapa, conform promisiunilor de la Ministerul Transporturilor. La finalul anului trecut, CNAIR a desemnat câștigătoare oferta asocierii Mapa - Cengiz în cadrul licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 Boița - Cornetu din cel mai important proiect rutier al României. Oferta constructorilor din Turcia pentru realizarea tronsonului de 31 de kilometri din A1 se ridică la 4,25 miliarde de lei. Traseul are o lungime de 31,33 km, iar termenul de finalizare prevăzut este de 18 luni proiectare și 50 de luni execuție.
Recent, președintele României a semnat decretul privind eliberarea din funcția de judecător la Judecătoria Râmnicu Vâlcea a doamnei Mihaela Chirvasiu (pensionare), la data de 10 ianuarie 2022. În 2008, ziarul nostru titra: „Judecătoarea Mihaela Chirvasiu pune talpa pe gâtul presei libere! Miercuri, 22 ianuarie, ne-a parvenit la redacţie o hotărâre judecătorească emisă de Judecătoria Râmnicu Vâlcea în 14 decembrie 2007. Nu ne-a venit să credem că am fost condamnaţi în absenţă, fără apărare, fără a ni se lua vreo declaraţie şi fără să putem propune un martor. Auzisem multe despre cum câştigă procesele societatea....., dar acum am simţit pe pielea noastră cum este să-şi bată joc de tine, de drepturile tale, un judecător”.
Potrivit situaţiilor financiare, în 2020, compania de transport auto de persoane DACOS (aflată în insolvență) a obținut o cifră de afaceri de circa 4,33 milioane de lei, venituri totale de peste 4,81 milioane de lei şi pierderi de 1,8 milioane de lei. Datoriile totale ale SC Dacos SRL s-au ridicat la data de 31 decembrie 2020 la suma de circa 8,9 milioane de lei, activele imobilizate erau în valoare de 8,8 milioane de lei, iar capitalul social era de peste 523.000 lei. În anul 2020, la societate au lucrat fix 44 de salariaţi.