„Anunţăm că vom lista pe bursă încă două firme din grup şi finanţări verzi. Vom lansa în doar câteva luni cel mai puternic plan de green bonduri, sub umbrela companiei GreenComplex, membră a grupului CRC, în valoare de 110 milioane de euro, prin care vom finanţa patru linii de produse verzi (...) Aşadar, avem motive serioase de a investi în Chimcomplex. Aceste argumente ale viitorului sunt întărite şi de performanţele ultimilor trei ani (...) Estimez că grupul CRC va depăşi primul miliard de euro ca valoare a producţiei de marfă în doar câteva sute de zile, respectiv în trei ani. Ca cifră de afaceri ne propunem să ajungem la 10 miliarde de euro doar pe verticală până la final de deceniu”, a spus preşedintele celui mai mare combinat de produse chimice din România.
Alte declaraţii lansate de Ştefan Vuza:
- Anul acesta, Chimcomplex lansează prima emisiune de bonduri internaţionale şi, după cum am informat deja investitorii, în urma selecţiei de ofertă, am semnat în decembrie contractul cu Rothschild ca senior advisor, iar acum suntem deja în proces de obţinere a ratingului, urmând ca bondurile să fie emise în luna mai, după îndeplinirea tuturor formalităţilor impuse de legislaţia în vigoare.
- În a doua jumătate a anului pornim demersurile în vederea unei operaţiuni de majorare de capital social care, cu siguranţă, va depăşi cu mult aşteptările investitorilor, probabil după luna septembrie. Cele două acţiuni de capital amintite au ca scop începerea investiţiilor cu scopul strategic de relansare a liniilor de produse chimice în conservare sau de noi linii de produse chimice pe care România le importă astăzi la preţuri exagerate.
- Vă amintesc că ambele platforme chimice folosesc în prezent doar 20% din capabilităţile de producţie, multe dintre instalaţii şi secţii fiind în conservare. După finalizarea investiţiilor de upgrade vom lansa în producţie aceste noi fabricaţii. Amintesc aici fabrica de PVC, unde cu numai 15 milioane de euro se lansează în producţie un grup de fabrici cu o valoare de peste 380 de milioane de euro care, pentru România, înseamnă reducerea importurilor cu peste 2 miliarde de lei anual.
- Planul strategic pe 2022-2030 prevede în total 2,5 miliarde de euro investiţii şi reprezintă cel mai mare pachet investiţional din industria chimică după Revoluţie, fiind împărţit în trei etape. Primul pachet este compus din emisiunea de bonduri de 350 de milioane de euro, cea mai mare emisiune de bonduri internaţionale din România de până acum, urmată de cea de pe piaţă de capital de 225 de milioane de euro.
- Pentru claritate, aceste două finanţări, împreună cu EBITDA din următorii ani, vor asigura resursele financiare necesare primului grup de investiţii, cel pe verticală, de 3,6 miliarde de lei, sau 725 de milioane de euro. Aceste investiţii record se vor realiza în următoarele 1000 de zile. Al doilea grup de investiţii va fi anunţat publicului la timpul potrivit, conform reglementărilor de pe piaţa de capital.