Bursa de Valori Bucureşti a anunţat vineri seară investitorii că luni, 17 ianuarie, Chimcomplex Borzeşti, companie prezentă pe piaţa de capital din noiembrie 1996, se listează pe Piaţa Reglementată a Bursei, categoria Standard, ca urmare a transferului de pe piaţa AeRO, parte a Sistemului Multilateral de Tranzacţionare - conform zf.ro
În urma transferului pe piaţa principală, compania controlată de antreprenorul Ştefan Vuza prin vehiculul de investiţii CRC Alchemy Holding (85,35%) ar putea atrage şi investitori mari, precum fonduri de pensii, cărora legislaţia nu le permite să investească în companii din piaţa AeRO.
Ultima zi de tranzacţionare a acţiunilor Chimcomplex Borzeşti pe piaţa AeRO, sub simbolul bursier CHOB, este de 12 ianuarie. Pe 14 ianuarie va fi realizată decontarea ultimelor tranzacţii cu acţiunile companiei pe AeRO, iar acestea vor intra la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată pe 17 ianuarie, sub un nou simbol bursier, CRC.
Transferul acţiunilor Chimcomplex Borzeşti pe Piaţa Reglementată a fost realizat cu sprijinul Estinvest.
Chimcomplex este a doua companie care trece de pe piaţa AeRO pe Piaţa Reglementată, categoria Standard, după transferul Bittnet Systems (BNET) în iunie 2020.
La finele anului trecut, Chimcomplex a fost inclusă în noul indice de referinţă pentru piaţa secundară – BETAeRO, având cea mai mare pondere.
Preţul de referinţă din 17 ianuarie pentru CRC va fi preţul de închidere al simbolului CHOB din ultima şedinţă de tranzacţionare a acestuia în cadrul SMT - piaţa AeRO, conform precizărilor metodologice.
Echipa Chimcomplex Borzeşti va suna pe 17 ianuarie clopoţelul Bursei de Valori Bucureşti pentru a marca un nou început, în calitate de companie listată pe segmentul principal al Bursei. Evenimentul va fi transmis LIVE, de la ora 10:00, pe canalele social media ale BVB – Facebook, YouTube şi LinkedIn.
Cu un randament de 1.200% în 2021, Chimcomplex a fost cea mai performantă investiţie la Bursa de Valori Bucureşti, aceasta fiind totodată cel mai probabil şi cea mai bună performanţă anuală a unei companii listate din istoria bursei locale.
Astfel, capitalizarea Chimcomplex a urcat într-un an de la 574 milioane de lei la aproximativ 7,7 miliarde de lei, arată datele BVB.
Cel mai probabil randamentul istoric a fost susţinut de rezultatele financiare în creştere pe fondul cererii mai mari şi a preţurilor pentru polioli. „Produsele fabricate de Chimcomplex sunt utilizate zilnic pentru producerea a mii de alte produse mai sigure şi durabile: de la tălpi de pantofi din poliuretan şi spume pentru saltele, la palete de eoliene şi baterii de maşini hibride“, potrivit companiei.
Chimcomplex, care în 2018 a achiziţionat active ale Oltchim iar în 2021 a cumpărat active ale CET Govora, a încheiat primele nouă luni ale anului 2021 cu venituri totale de 1,8 miliarde lei, faţă de 816 milioane lei în perioada similară din 2020, şi un profit net de 422 milioane lei, comparativ cu pierderi de 39 mil. lei la finele lunii septembrie 2020. Rezultatul din exploatare a urcat de la 45 mil. lei la 561 mil. lei.
Potrivit datelor Tradeville, pe baza preţurilor de tranzacţionare de joi după-amiază şi calculat cu rezultatele la nouă luni, CHOB are un multiplu P/E (price/ earnings) de 13,5x şi unul P/S (price/vânzări) de 3,58x.
„Creşterea rezultatului din exploatare în perioada ianuarie-septembrie 2021 comparativ cu perioada ianuarie-septembrie 2020 a fost determinată în principal de creşterea cu 1,021 mil. lei a veniturilor, urmare a creşterii cotaţiilor internaţionale la polioli“, se arată în raportul trimestrial.