Și ce dacă vremea urâtă a sosit? Poate că acum soarele ne zâmbește pieziș, dar dacă suntem responsabili, putem oricând să ne bucurăm de o drumeție scurtă la o pensiune izolată de zgomotul orașului. Doar că, pentru asta trebuie să ai mașina pusă la punct. Iarna, condițiile meteorologice, nu doar că sunt capricioase, dar dacă nu ai grijă, îți pot da mari bătăi de cap. Dacă vrei să conduci fără griji când temperatura afară este sub 0 grade Celsius sau când plouă cu spor ,atunci citește informațiile de mai jos și ține cont de ele.
Top lucruri esențiale pentru a conduce autovehiculul iarna fără grijii
Asigurarea RCA este obligatorie pentru toate persoanele fizice și juridice care dețin un automobil înmatriculat în țara noastră. Dar nu numai, aceasta îi include și pe cei care conduc în România o mașină înmatriculată în străinătate, dar neasigurată acolo. Ține cont totuși, asigurarea de răspundere civilă auto despăgubește terțul păgubit, nu asiguratul. Dacă nu ai timp să mergi fizic la o firmă de asigurări poți oricând să verifici site-ul acesta și să-ți faci singur asigurarea online. Aceasta are limită de valabilitate pentru o perioadă de șase sau 12 luni, iar dacă ai nelămuriri poți verifica aici asigurarea RCA. Cum trăim în era tehnologiei doar o adresă de e-mail te desparte de actele necesare dovedirii că ești un bun șofer care ăși cunoaște toate drepturile, dar și obligațiile.
Măcar o dată pe lună ar trebui să verifici presiunea din anvelope. De fapt, peste 40% dintre șoferii europeni nu și-au verificat niciodată presiunea în cauciucuri. Ceea ce, nu doar că este greșit, dar și riscant. Atât pentru tine, cât și pentru restul participanților la trafic. Dacă anvelopele sunt umflate inegal, iar presiunea este incorectă, distanțele de frânare se vor mări, iar rezistența de acvaplanare se va micșora considerabil.
Pentru a verifica presiunea în pneuri o poți face chiar tu, dacă folosești unul dintre aceste instrumente:
Dacă nu ești sigur care este presiunea din pneuri corectă pentru autovehiculul tău consultă cartea tehnică a mașinii sau ține cont de recomandările făcute de producătorul anvelopelor. Chiar și așa, presiunea indicată variază între 30 și 35 PSI.
Afirmația precum: „Mie nu mi se va întâmpla nimic!‟ este greșită și provine dintr-o siguranță iluzorie. O clipă de neatenție este suficientă, mai ales când carosabilul este umed, iar ceața groasă. Dacă chiar trebuie să pleci la drum asigură-te că ai anvelope de iarnă care cu cât este mai frig, cu atât sunt mai eficiente. Lamele de pe suprafața cauciucurilor de iarnă oferă suficientă aderență, adaptându-se ușor la drumurile de iarnă, mai dificile, la curbele foarte strânse, putând să se debaraseze rapid de zăpada acumulată.
Astfel, ține cont de recomandările oferite și nu te grăbi niciodată la volan. Ai timp pentru orice și ține minte că atâta timp cât conduci, nu ești niciodată în întârziere. Viața ta și a celor dragi reprezintă propritatea maximă!. Iar atâta timp cât ești responsabil și te asiguri că pleci la drum în condiții de maximă siguranță, totul este mai plăcut la volanul mașinii personale. Nu-i așa?
Sursă foto: Pexels.com
Web Design by DowMedia