Întreținerea grădinii pe timp de toamna: Sfaturi și recomandări

joi, 14 octombrie 2021

Întreținerea grădinii pe timp de toamna: Sfaturi și recomandări

Grădina are nevoie permanentă de muncă și timp pentru amenajarea ei. Pe lângă o amenajare meticuloasă, grădina are nevoie și de îngrijire și întreținere. Chiar dacă procesul pare complex, dacă îl faci pe etape și respecți întocmai modul de lucru, vei avea parte de rezultatul scontat.

Citește acest articol până la final și află care sunt toți pașii de care trebuie să ții cont atunci când vrei să-ți transformi grădina în locul perfect pentru relaxare.

Înainte de a începe procesul de amenajare a grădinii trebuie să te gândești la utilitatea și funcționalitatea ei. În funcție de preferințele tale vei ști și care sunt activitățile pe care trebuie să le faci. Spre exemplu, dacă vrei o grădina cu pomi și legume, atunci trebuie să cunoști informații despre plantarea unui pom pas cu pas sau a legumelor, pe cand dacă vrei să amenajezi un loc de relaxare trebuie să acorzi atenție și alegerii mobilierului.

Stilul este un alt element de care trebuie să ții cont. Printre cele mai utilizate sunt stilul rustic și cel englezesc.

Sfaturi și recomandări pentru amenajarea gradinii

Înainte de a începe amenajarea propriu-zisă, trebuie să stabilești răspunsurile pentru câteva întrebări esențiale:

De cât buget dispui? - indiferent că vrei să amenajaezi o grădina de legume și fructe sau îți dorești doar un loc de relaxare și intalnire cu prietenii, stabilește-ți bugetul de care dispui. Pentru asta calculează cu atenție costurile pentru semințe, unelte, mobilier și alte elemente.

În ce stil îți dorești să fie amenajată grădina ta? - felul în care vrei să arate grădina ta este printre principalii factori de care trebuie să ții cont. Spre exemplu, dacă ai o casă vintage, poi continuă în același ton și grădina.

Cum va arată terenul? – pentru a arată într-un anumit fel, terenul trebuie să beneficieze de o amplă pregatire. Curățarea terenului, fertilizarea, afânarea solului și îndepărtarea buruienilor sunt primele etape ce ține de pregătirea terenului.

Ce elemente de décor alegi? - elementele de décor se aleg în funcție de stilul pe care vrei să-l adopți. Printre principalele elemente sunt arbuști, florile multicolore, mese și scaune, grătarul sau chiar un foișor.

Dacă nu te poți hotărî cu privire la specificul gradinii tale, o poți împărți în mai multe zone, precum:

  • O mică grădina de legume
  • O zona cu pomi fructiferi
  • Zona de dinning
  • Zona de joacă pentru copii
  • Zona de relaxare

O altă idee constă în amenajarea unei terase în aer liber.

După ce amenajezi grădina va trebui să te axezi pe întreținerea ei. Asigură-te că ai la îndemână toate uneltele și obiectele de care ai nevoie, precum suflante pentru frunze, saci de adunat sau mașini de tuns gazonul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe