Cheile Bistriței, Podul Reginei Maria, Crucile din Piatră și Peștera Urșilor (Parcul Național Buila-Vânturarița)
Cheile Bistriței (unul dintre cele mai frumoase defilee din România) - se remarcă prin frumusețea reliefului, cu pereți înalți, stânci, peșteri, cascade etc. Au o lungime de aproximativ 2 km iar în unele locuri lățimea ajunge la doar 4 metri. Traseul are punctul de pornire în satul Bistriţa, mai exact de la poarta Mănăstirii Bistriţa, unde se află un panou informativ şi un stâlp cu săgeţi indicatoare.
Podul Reginei Maria și Crucile din Piatră - prima componentă a ansamblului a fost construit între anii 1846-1848 de Bibescu Vodă. Avea două componente, primul pod fiind dărâmat odată cu construirea drumului forestier. Regina Maria, impresionată de frumusețea podului lui Bibescu Vodă, petrecea ore în șir privind apele Bistritei. Una din cruci are o înălțime de 5 metri și este sculptată în basorelief.
Peștera Urșilor (Cheile Bistriței) se află în versantul vestic la aproximativ 1 km de la ieșirea râului din chei. Intrarea peșterii are dimensiuni impresionante: aprox. 35 metri înălțime și 20 metri lățime. cu aspect de pâlnie, îngustându-se în interior. Peștera are 400 metri adâncime și câteva galerii laterale, nu este electrificată și nici exploatată în întregime, dar lumina naturală este suficientă să lumineze galeria principală. Aici s-au găsit fosile ale ursului de peșteră și vestigii istorice unele datând din neolitic.