Sparle si soparle, 05.07.2021

duminică, 4 iulie 2021
  • Ipocrizie maximă din partea viceprimarului liberal Virgil Pîrvulescu! Cel ce se visează primar al Râmnicului în anul 2024 (!?!) a semnat raportul la proiectul de hotărâre privind modificarea tarifului de salubrizare, dar în ședința consiliului local din 30 iunie a votat... împotrivă, doar din pură „gargară electorală”. Tot Virgil Pîrvulescu chema pe facebook toți tinerii din oraș să vină cu CV-uri pentru a obține funcții, fie la Apavil, fie la ETA, fie la Piețe Prest. Mai era pus la bătaie și postul de consilier personal pe care primarul i l-a pus la dispoziție prin modificarea organigramei Primăriei. Prin acest gest teatral, V.P. transmitea deschiderea lui către cetățenii orașului, iar mulți l-au crezut. Pentru ca piesa de teatru să fie cât mai credibilă, mulți tineri au fost sunați personal de actualul viceprimar și invitați să-l contacteze pentru angajare. De la 1 iulie, Pîrvulescu are consilier personal plătit de Primărie. Numai că surpriză: consilierul este... un vechi membru liberal pe nume Gruițoiu, care avea o slujbă la Direcția Agricolă și care anunțase cu mai bine de două luni în urmă că el va fi „alesul”!

 

  • Ziua de 3 iulie reprezintă un moment important pentru Domeniul schiabil Transalpina - Voineasa și anume prima zi de funcționare pe perioada verii cu ambele tronsoane de telegondolă care transportă turiști în golul alpin cota 2000 m. Este vorba despre funcţionarea telescaunului, aflat în zona alpină, unde noii administratori intenţionează să facă o pârtie de vară. Aceştia reiau practic, parţial, o veche iniţiativă, a vecinilor de peste munte, din Vaideeni, care în urmă cu câţiva ani demarau un proiect pentru a accesa 5 milioane de euro - fonduri europene cu care intenţionau să dezvolte domeniul schiabil în aşa fel încât acesta să devină o atracţie turistică tot timpul anului.

 

  • Conform unei informări de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, în perioada 25 iunie - 1 iulie 2021, au fost înregistrate 20 de focare noi de pestă porcină africană în toată țara. Dintre acestea, 4 au fost depistate în județul Vâlcea. În același interval de timp au fost înregistrate cinci cazuri noi de PPA la mistreţi, câte unul în judeţele Maramureş, Sălaj, şi Vâlcea şi două în judeţul Satu Mare. De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 5.774 de cazuri la mistreţi în 41 de judeţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2025 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe