- Deunăzi, Tribunalul Vâlcea a admis excepţia necompetenţei materiale a instanței de contencios administrativ şi fiscal şi în consecinţă a declinat competenţa de soluţionare a cererii de chemare în judecată formulată de primarul orașului Berbești, Milorad Cumpănășoiu, în contradictoriu cu Agenţia Naţională de Integritate, în favoarea Curţii de Apel Piteşti. În luna februarie acest an, ANI a constatat starea de incompatibilitate în cazul primarului liberal Milorad Cumpănășoiu, deoarece, în perioada 10 iunie 2017 - 10 mai 2018, a exercitat simultan cu funcţia de consilier local şi funcţiile de director şi manager în cadrul unei societăţi comerciale al cărei acţionar unic este Consiliul Judeţean Vâlcea. Stăm și ne întrebăm dacă în cazul unei soluții nefavorabile în instanță, prefectul liberal Fârtat va avea aceiași rapiditate de a informa Guvernul pentru a se organiza alegeri locale anticipate la Berbești, la fel cum a făcut cu foștii primari PSD din Scundu și Slătioara???
- Compartimentul Tineret Tabere din cadrul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vâlcea a stabilit calendarul de acțiuni pentru anul 2021. Acest calendar are două componente, anume activități de și pentru tineri (desfășurate la Centrul de Tineret), respectiv cea de activități proprii a DJST Vâlcea. Cele 14 acțiuni cuprinse în programele DJST Vâlcea de anul acesta se vor desfășura în perioada mai - decembrie 2021, cu respectarea metodologiei de organizare, funcționare și finanțare, conform obiectivelor și direcțiilor de acțiune din Strategia Națională de Tineret. De asemenea, activitățile propuse vor respecta dispozițiile legale în vigoare privind prevenirea răspândirii și contaminării Sars-Cov-2.
Liberalul Florin Cîțu a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de premier pe data de 23 decembrie 2020, după ce au avut loc alegerile parlamentare. Guvernul condus de Cîțu a fost aprobat de Parlamentul României, cu 260 de voturi pentru și 186 de voturi împotrivă. În calitate de premier, la sfârșitul anului 2020, liberalul Florin Cîțu a trebuit să își declare averea, care, conform documentului, nu este una uriașă – anunta puterea.ro Astfel, conform documentului, premierul țării deține ½ cotă-parte dintr-un teren agricol și unul forestier, ambele în comuna Golești, sat Tulei, județul Vâlcea. La capitolul locuințe, prim-ministrului i se cuvine ½ dintr-o casă de 130 mp. în comuna Golești, sat Tulei județul Vâlcea. În anul 2007, liberalul și-a făcut credit pentru a-și cumpăra un apartament de 130 mp. în București. Potrivit declarației depuse de premier, acesta nu deține niciun autoturism și niciun bun sub formă de metale prețioase, cum ar fi bijuterii, obiecte de artă și de cult sau colecții de artă numismatică. Totodată, la capitolul „bunuri mobile, a căror valoare depășește 3.000 de euro fiecare”, nu este completat nimic. Cât despre conturile bancare, Florin Cîțu are deschis pe numele lui doar un cont la Raiffeisen Bank, în RON, în valoare de 350.000 de lei. Din document mai reiese că oficialul din Guvern a împrumutat o persoană fizică cu 30.600 de euro. În anul 2020, actualului șef al Executivului i-au intrat în casă 122.259 de lei, salariul de senator, dar și 24.944 de lei de la Guvernul României, acolo unde a ocupat funcția de ministru al Finanțelor.