În ordine ca soția președintelui, Carmen Iohannis, să traverseze drumul de la București la Sibiu, aceasta solicită coloană oficială, în urma căreia polițiștii sunt informați să elibereze drumul de la București până la Sibiu, pe ruta Pitești-Vâlcea-Sibiu, informează Ziarul Național.
Potrivit informațiilor prezentate de national.ro, cel puțin 50 de polițiști din Vâlcea au fost chemați în data de 4 mai pentru a elibera drumul pentru trecerea lui Carmen Iohannis.
Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol a declarat că ”De la nebunia cu coloanele oficiale și accidentul petrecut pe vremea fostului ministru Gabriel Oprea nu s-au mai făcut coloane pe hârtie, adică oficial, ci doar se eliberează căile de acces, se fluidizează traficul și se blochează arterele secundare ale arterelor principale pe unde circulă demnitarii".
”De aceea, când veți merge prin București, veți vedea că pe un traseu sunt polițiști din 50 în 50 de metri, postați la fiecare străduță și intersecție. Acești polițiști, în momentul în care primesc semnalul prin stații, și aici oricine este interesat va putea să asculte înregistrările STS-ului, trebuie să blocheze tot ceea ce înseamnă trafic. Opresc toate mașinile de pe arterele secundare ca să nu mai intre și să împiedice fluența vehiculelor demnitarilor, miniștrilor și ce comenzi mai primesc ei. Iar pe arterele principale veți observa că fluidizează circulația inclusiv pe culoarea roșie a semaforului, adică veți vedea polițiști rutieri care sunt foarte agitați și dau din mână într-un mod efervescent, pentru că trebuie să elibereze bulevardul, în așa fel încât să nu stea în trafic mașinile demnitarilor”.
”Într-o perioadă ordinele veneau direct de la SPP, ca să nu se facă legătura cu demnitarii. Noi nu știm în realitate cine se află în mașină, polițiștii rutieri știu doar că trebuie să elibereze. Fiecare comandă de acest gen înseamnă indisponibilizarea a 30 de polițiști care stau o zi întreagă plantați în intersecții și rămân doar jumătate din patrule care trebuie să asigure tot ce înseamnă dirijări de circulație, accidente, filtre Covid și radare. Avem doar trei radare în București, la 1,4 milioane de mașini, plus cele care vin din afara Capitalei, și asta pentru că nu mai sunt alți polițiști", a continuat Andreica.