Sparle si soparle, 08.04.2021

miercuri, 7 aprilie 2021
  • Consilierul local liberal Bogdan Constantin Popa nu prea are cu ce se lăuda din punct de vedere al averii, conform declarației publicate în data de 15 februarie 2021: nu posedă locuințe sau terenuri, ci „doar” o mașină Renault, bijuterii de... damă (!!!) de 4000 euro, tablouri de 3000 euro, plus plasamente financiare de 200 milioane de lei vechi la NN Asigurări și Metropolitan. Anul trecut, Bogdan Popa a dat împrumuturi de 125 milioane de lei vechi către consilierul județean liberal Alexandru Părduț și firmei ICE Business Solutions de 7700 euro. De fapt, de la firma în cauză, Bogdan Popa a încasat anul trecut circa 500 milioane de lei vechi sub formă de salarii și dividende, o sumă uriașă în comparație cu venitul de 75 milioane de lei ridicat de soția lui în 2020 din calitate de „make-up artist”.

 

  • La data de 5 aprilie 2021, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul privind eliberarea din funcția de judecător cu grad profesional de curte de apel la Judecătoria Râmnicu Vâlcea a doamnei Elisabeta Rosita Baciu, ca urmare a pensionării. Elisabeta Rosita Baciu a ajuns chiar președinte al Secției Penale în anul 2011. Mai spunem că prin hotărârea Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 334/2021, s-a decis eliberarea din funcția de judecător cu grad profesional de curte de apel la Judecătoria Râmnicu Vâlcea a doamnei Elisabeta Rosita Baciu.

 

  • Zilele trecute, președintele Agenției Naționale pentru Resurse Minerale a emis licența de concesionare pentru explorare nr. 23.461/2021 privind explorarea resurselor de apă geotermală din perimetrul Seaca, județul Vâlcea, încheiată între Agenția Națională pentru Resurse Minerale, în calitate de concedent, și SC Geotherm Distribution SRL, cu sediul în București, în calitate de concesionar. Firma respectivă operează trei puțuri de apă geotermală, toate în județul Vâlcea, cu combustibili gazoși asociați. Apa geotermală este extrasă prin 3 puțuri forate la 3250 m (fântâna Călimănești 1009 și fântâna Căciulata 1006) și la 2641 m (fântâna Cozia 1008). Apa geotermală extrasă de cele 3 fântâni este utilizată în scopuri energetice, cu instalații locale și de către clienți pentru încălzire și apă caldă pentru consum menajer sau utilizată direct în terapia balneară și în bazinele termale recreative de apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2025 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe