TOP 5 metode de a-ți păstra tenul sănătos iarna

miercuri, 9 decembrie 2020

 

Iarna vine cu multe avantaje și bucurii atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Senzația de vacanță își face din ce în ce mai mult simțită prezența. Însă, sezonul cadourilor și cumpărăturilor te va scoate mai mult din casă, iar grija pentru sănătatea pielii în sezonul rece trebuie accentuată.

Vremea s-a răcit considerabil, iar aerul uscat îți poate lăsa pielea feței roșie și iritată. Pentru a combate senzația de ten uscat iarna, este foarte important să păstrezi un nivel ridicat de umiditate în interiorul pielii. Acesta este, de fapt, secretul pielii hidratate, sănătoase și frumoase.

 

5 metode pentru un ten sănătos în sezonul rece

Iarna, mai mult ca oricând trebuie să ai grijă de pielea tenului tău și să o protejezi de frig și vânt. Crema clasică hidratantă aplicată dimineața pe tenul curat nu este suficientă pentru a crea o barieră protectoare pentru întreaga zi. De aceea, este important să iei câteva măsuri suplimentare dacă îți dorești să te bucuri mult timp de un ten curat și frumos.

  1. Investește într-un umidificator pentru a crește umiditatea din casă

Folosirea unui umidificator la domiciliu sau la birou va adăuga umiditate aerului uscat iarna și te va ajuta să îți menții pielea hidratată. Îl poți monta în camera în care petreci cel mai mult timp și mai ales în dormitor, pe timpul nopții.

 

  1. Păstrează o temperatură mai scăzută în casă

Când e frig afară, care este primul lucru pe care vrei să-l faci? Să pornești căldura! Dar încălzirea centrală poate face ca aerul din casa să fie și mai uscat. Încearcă să setezi o temperatură mai scăzută, de 20-21 de grade, pentru a-ți menține pielea sănătoasă.

 

  1. Limitează timpul și temperatura dușului

Poate fi tentant să faci un duș lung, cu mulți aburi, dar pielea ta va fi mult mai fericită cu un duș călduț de 5 până la 10 minute. De asemenea, ar trebui să eviți utilizarea excesivă de apă fierbinte atunci când te speli pe mâini - dacă apa face ca pielea să se înroșească, este prea fierbinte. Spălarea mâinilor în apă mai rece pare a fi la fel de eficientă în îndepărtarea microbilor ca apa caldă și este mai puțin iritantă pentru piele. Și dacă utilizezi un uscător de mâini cu aer la toaletă, folosește-l doar până când mâinile sunt umede, mai degrabă decât perfect uscate.

  1. Optează pentru produse de curățare delicate, fără parfum

Un săpun extrem de parfumat poate agrava mâncărimea și pielea uscată. De exemplu, săpunurile obișnuite pot conține ingrediente și parfumuri dăunătoare pielii. În schimb, dacă alegi să te speli cu un gel hidratant fără parfum, vei limita contactul cu substanțele iritante.

 

  1. Modifică regimul de îngrijire a pielii faciale pentru sezon

În timpul lunilor de iarnă, alege produse de curățat pe bază de cremă și aplicați toner și astringenți cu măsură sau deloc. Multe produse demachiante conțin alcool, care îți poate usca și mai mult pielea. Pentru tenul matur poți găsi multiple tratamente naturale antirid din care poți alege și care sunt potrivite pentru sezonul rece. Noaptea, folosește o cremă hidratantă mai bogată pentru față și decolteu, iar pentru mâini o mască hidratantă cu uree sau acid hialuronic va face minuni. Și nu uita buzele. Aplicarea unui balsam hidratant poate ajuta la vindecarea buzelor uscate și crăpate.

În plus, nu renunța la cremele cu factor de protecție solară nici iarna. Chiar dacă pare o zi mohorâtă, razele UV care duc la îmbătrânirea prematură a tenului pătrund prin stratul de nori. De aceea, este indicat să îți protejezi tenul cu o cremă ce are factor de protecție 15-30 chiar și în sezonul rece.

În concluzie, o piele frumoasă este o piele hidratată, iar apa este cea mai importantă. Pentru ca apa să rămână în celule, poți folosi creme, dar la fel de necesar este să hidratezi organismul în ansamblu. Nu uita de cele 6 pahare de apă pe zi, pe care le poți înlocui acum și cu ceaiuri călduțe, lapte cu miere sau, de ce nu, vin fiert!

 

Sursa foto: shutterstock.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2025 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe