Sursa foto: https://unsplash.com/photos/gREquCUXQLI
Te muți într-o garsonieră nouă sau vrei să o amenajezi pe cea în care locuiești? Te poți bucura de un spațiu confortabil și perfect funcțional, cu minimum de efort. Pentru a-ți transforma spațiul în care stai în fiecare zi, pune în practică ideile de mai jos și amenajează corect garsoniera!
Dacă ai o garsonieră open space, totul trebuie să fie bine delimitat, astfel încât să profiți de orice colțișor disponibil. Dacă ai camere cu o formă neregulată, separă spațiul de dormit de living folosind un paravan, care să aibă atât rol funcțional, cât și decorativ.
La fel de utilă este și folosirea unor pereți de sticlă pentru compartimentarea garsonierei, cu ajutorul cărora vei obține un efect de mărire a întregii suprafețe.
Nuanțele deschise au un rol extrem de important în amenajarea unei garsoniere. Aceste culori pale pot face ca garsoniera să pară mai mare și sunt cele mai bune prietene pentru spațiile mici. Cele mai utilizate sunt clasicul alb sau bejul, însă, există și alte nuanțe pe care le poți alege, pentru un efect deosebit. De pildă, galbenul sau rozul pal au rolul de a lumina spațiul în care locuiești și de a-l înveseli pe loc. Nu omite nici nuanțele de bleu sau lila pentru garsonieră, atât pentru pereți, cât și pentru tapițerii sau draperii.
Pentru a amenaja o garsonieră, ai nevoie și de oglinzi care deschid spațiul și creează iluzia unei suprafețe mai mari. Folosește oglinzile ingenios și poziționează-le în fața unei surse de lumină naturală sau artificială. Reflexia poate lumina și transforma întreaga cameră.
Oglinzile pot fi montate fie pe perete, fie pe ușa dressingului. Pe lângă faptul că te ajută să-ți vezi outfitul de fiecare dată când ieși din casă, oglinzile au rolul de a mări, vizual, suprafața garsonierei.
În amenajarea inteligentă a unei garsoniere, poți apela și la surse de iluminat care să modifice aspectul încăperilor. Amplasează spoturi pe tavan și include lumini de accent, pe care să le poziționezi în diverse colțuri ale camerei. Nu acoperi sursele de lumină cu draperii opace și grele, ci optează pentru perdele confecționate din materiale ușoare, în tonuri deschise.
Într-o garsonieră, poți folosi pe verticală spațiul de care dispui, renunțând la amenajarea pe orizontală. În acest mod, nu vei avea zone nefolosite.
Ține la îndemână lucrurile pe care le folosești în mod regulat, în timpul ce restul poate fi pus în dulapuri suspendate sau pe etajere montate pe toată înălțimea pereților. Ia în calcul achiziționarea unui dulap haine nou sau rafturi încastrate în perete, care să te ajute cu organizarea hainelor și a altor obiecte utile.
Alegerea mobilierului dintr-o garsonieră depinde în mare măsură de dimensiunea acesteia. Dacă spațiul este foarte restrâns, trebuie să renunți la piesele de mobilier care nu sunt necesare, precum vitrinele, biroul, fotoliile sau măsuța de toaletă. Locuiești singur, dar vrei să te bucuri de oaspeți? Poți alege un pat dublu, o canapea sau un fotoliu extensibil, în funcție de suprafața de care dispui.
Nu în ultimul rând, integrează în garsonieră electrocasnice utile și încorporabile. Spațiul este cel care dictează, de aceea, trebuie să economisești și să oferi încăperilor un aspect ordonat.
Indiferent de spațiul de care dispui, este indicat să optezi pentru o bucătărie cu electrocasnice încorporabile, care oferă designului un aspect modern. Poți alege un frigider încorporabil sau un cuptor cu microunde încastrat într-unul dintre rafturile superioare. Astfel, te poți desfășura în voie când gătești și te bucuri de spațiu suplimentar.
Mașina de spălat poate fi inclusă fie în bucătărie, dacă spațiul îți permite, fie în baie sau pe holul dintre baie și dormitor.
Un lucru este cert - amenajarea garsonierei necesită o atenție sporită! Atunci când spațiul este restrâns, o singură cameră trebuie să servească mai multor scopuri în același timp - dormitor, sufragerie și birou, de aceea fiecare metru implică o planificare eficientă.
Web Design by DowMedia