Ce proprietăţi are aronia şi de ce tot mai multe persoane consumă suc de aronia?

luni, 28 septembrie 2020

 

Aronia a devenit un fruct foarte popular şi tot mai multe persoane caută sucul de aronia pe care să-l integreze în diete cât mai sănătoase. Fructele de Aronia ( Aronia melanocarpa ) sunt boabe mici și întunecate care au devenit populare în rândul consumatorilor atenți la sănătate. Sunt considerate una dintre cele mai bogate surse de antioxidanți din plante, despre care se spune că oferă multe proprietăți care promovează sănătatea.

Din ce se face sucul de aronia

Pentru a face sucul de aronia este nevoie de boabe de aronia. Boabele de aronia sau chokeberries sunt fructe mici și întunecate care cresc pe arbuști din familia Rosaceae.

Sunt originari din America de Nord, dar cresc în alte părți ale lumii, inclusiv în toată Europa. În mod tradițional, acestea erau folosite ca remediu pentru răceală de către nativii americani.

Fructele de aronia au un efect puternic astringent, așa că sunt utilizate în principal pentru a face sucuri, piureuri, gemuri, jeleuri, siropuri, ceaiuri și vinuri, dar nu sunt consumate ca atare. Cu toate acestea, sunt disponibile și proaspete, congelate, uscate și sub formă de pulbere.

Fructele de Aronia au un conținut scăzut de calorii, dar conțin foarte multe substanţe nutritive importante, deoarece sunt bogate în fibre, vitamina C și mangan. În plus, sunt o sursă excelentă de antioxidanți benefici.

Acești compuși te ajută să-ți protejezi celulele de molecule potențial dăunătoare numite radicali liberi. Fructele sunt deosebit de bogate în antociani, care conferă boabelor culoarea albastru închis până la negru.

Fructele de Aronia sunt bogate în nutrienți, cu calorii minime. Sunt o sursă excelentă de fibre, vitamina C, mangan și antioxidanți.

Beneficiile potențiale pentru sănătate ale fructelor de aronia

Boabele de Aronia au efecte antiinflamatoare și antioxidante. Acest lucru îţi poate proteja celulele de daune și îţi poate ajuta sănătatea în mai multe moduri. Boabele de Aronia conțin niveluri ridicate de antioxidanți. Acești compuși îţi protejează celulele de daunele provocate de radicalii liberi. O acumulare de radicali liberi poate provoca stres oxidativ, care poate duce la afecțiuni cronice, cum ar fi boli de inimă și cancer.

Aronia este o sursă excelentă de polifenoli, aceştia fiind un grup de antioxidanți care include acizi fenolici, antocianine și flavonoide. Studiile de laborator indică faptul că antioxidanții din boabele de aronia pot inhiba activitatea radicalilor liberi.

Fructele în sine au prezentat, de asemenea, o activitate antioxidantă superioară, în comparație cu alte cinci fructe de pădure.

Mai mult, un studiu efectuat pe 30 de persoane sănătoase a constatat că extractele din fructele de aronia au redus semnificativ stresul oxidativ cauzat de un medicament antipsihotic în 24 de ore.

Toate aceste rezultate vin să susţină consumul de suc de aronia, acesta fiind de altfel şi foarte aromat şi apreciat pentru savoarea specifică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2025 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe