5 legende pe care orice om trebuie să le știe

joi, 24 septembrie 2020

 

Istoria ne prezintă o mulțime de legende spectaculoase, pe care e bine să le cunoaștem. Noi am ales 5 dintre cele mai interesante și vi le prezentăm în rândurile care urmează.

 

  1. Legenda Regelui Arthur - Legenda spune că Arthur a fost regele britanic în secolul al V-lea și i-a condus pe aceștia în lupta cu saxonii. Povestea sa a dat naștere a numeroase legende. Se spune că era idealul cavaleresc atât în război cât și în pace. Chiar dacă existența sa în rolul de rege nu este certă nici până în zilele noastre, există încă povești care circulă. Una dintre ele ne spune că el avea o masă rotundă mare, uriașă, cu o capacitate de 1.600 de locuri. Iar masa era rotundă deoarece Arthur nu-și dorea ca cineva să stea în fruntea mesei, ca să arate că toți oamenii sunt egali. De asemenea, Arthur mai este considerat și "regele care a fost și regele care va fi". Totuși, unele voci spun că a fost doar comandantul unei armate și nu a fost rege.

 

  1. Legenda Calului Troian - Această legendă are la bază o serie de poeme scrise de Homer, care s-a referit la Războiul Troian. Disputa dintre greci și troieni a avut loc undeva între anii 1300 și 1200 înainte de Hristos. Grecii i-au invadat pe troieni pentru a îl răzbuna pe Menelau, a cărui soție fugise în Troia cu Paris. După 10 ani de război, grecii au venit cu ideea de a face un cal mare troian în care să se ascundă o bună parte din armata lor, iar ceilalți s-au retras pe vase. Troienii au sărbătorit plecarea grecilor și au băgat calul în interiorul cetății lor, dar noaptea grecii au ieșit și i-au ucis. Această legendă este una dintre cele mai cunoscute din întreaga istorie, există chiar și filmul Troy din 2004, cu Brad Pitt în rolul principal, dar și un joc denumit Age of Troy, disponibil pe casino.netbet.ro. Jocul a fost lansat de compania EGT în 2016, iar printre simboluri găsim, pe lângă calul troian, și diverse corăbii, bănuți de aur, dar și pe Paris și Elena.

 

  1. Legenda lui Hercule - Hercule este cel mai cunoscut erou din mitologia greacă și a rămas în istorie datorită celor 12 isprăvi pe care a fost nevoit să le facă în așa fel încât să scape de blestemul Herei. Cunoscut pentru forța uriașă pe care o avea, Hercule l-a ucis pe leul din Nemeea, a răpus hidra din Lerna, a prins mistrețul de pe muntele Erymanthus, un căprior cu coarne de aur, a curățat grajdurile lui Augias, a distrus păsările stimfalide, a capturat taurul din Creta, a îmblânzit iepele lui Diomide, a obținut cingătoarea purtată de Hippolyte, a adus boii lui Geryon, a cules mere din Grădina Hesperidelor și l-a adus pe Cerberus din împărățirea umbrelor subpământene.

 

  1. Legenda Vârfului Frumoasa - Cât privește istoria României, o legendă a luat naștere și datorită Vârfului Frumoasa (2.168 metri) din Munții Cindrei. Legenda spune că pe Valea Sebeșului s-a născut o fată de o frumusețe fără egal și toți bărbații roiau în jurul său. Singurul care nu o băga în seamă era Cindrel, băiatul unui cioban. Cum Cindrel a ales o altă fată din sat, pe Mariuca, se spune că Vârful Frumoasa s-a format din cauza dragostei neîmplinite a fetei, care nu l-a putut avea de bărbat pe Cindrel.

 

  1. Legenda lui Romulus și Remus - Cei doi sunt fondatorii tradiționali ai Romei, considerați fii preotesei Rhea Silvia, iar tatăl lor a fost zeul războiului, Marte. De altfel, Romulus fost primul Rege al Romei. El l-ar fi ucis pe Remus în urma unei dispute cu privire la locul în care va fi amplasat viitorul lor oraș, pe care Romulus dorea să-l numească după numele său, Roma. Capitala Italiei astăzi, Roma e un oraș minunat, recunoscut pentru istoria bogată și pentru numeroasele centre de cultură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe