15 lucruri fascinante pe care nu le știai despre porci

luni, 28 septembrie 2020

 

Creșterea animalelor pentru carne este o experiență unică. Dacă te hotărăști să cumperi carne de porc, atunci trebuie să o faci de la cele mai sigure ferme, așa cum este Carmistin, companie care importă purceii de la furnizori de renume, certificați internațional din Germania, Danemarca sau Olanda, devenind al treilea cel mai mare producător de porci de pe piața românească și urmând procesul agricol în condiții complete de biosecuritate.

Se spune că îți oferă un anumit confort și liniște sufletească faptul că știi totul despre carnea cu care te hrănești tu și familia ta. În acest sens, să îți crești propriul porc este o experiență deosebită.

Există însă destul de multe lucruri pe care va trebui să le știi înainte de a începe să crești porci. Unele dintre aceste lucruri sunt inedite și amuzante.

1.Porcii se strâng unul lângă altul și preferă să doarmă „nas cu nas”. Visează, la fel ca oamenii. În mediul lor natural, porcii petrec ore întregi jucându-se, stând la soare și explorând.

2.Porcii comunică constant între ei

3.Purceii nou-născuți învață să alerge către vocile mamelor lor și să-și recunoască propriile nume. Oricât ți-ar putea părea de greu de crezut află că scroafele le cântă puilor lor în timp ce îi alăptează.

4.Porcii se pare că au un dezvoltat simț de orientare și sunt capabili să își găsească drumul spre casă pe distanțe mari.

5.Zicala „mănâncă ca un porc” nu este deloc bazată pe fapte reale. În realitate porcii nu mănâncă mult, ci preferă să mănânce încet și să-și savureze mâncarea.

6.În realitate porcii sunt animale curate. Dacă li se oferă suficient spațiu, vor avea grijă să nu murdărească zona în care dorm sau mănâncă. Știți zicala „transpiră ca un porc”? În realitate porcii sunt incapabili să transpire. Le place să se scalde în apă sau noroi (preferă apa), pentru a se răcori.

7.Porcii sunt extraordinar de inteligenți. Sunt animale curioase și perspicace, care sunt considerate pe scară largă ca fiind mai inteligente decât copiii mai mici de 3 ani, câinii și chiar unele primate.

8.Porcii sunt animale foarte pașnice, rareori manifestând agresivitate. Excepția, la fel ca în cazul multor animale, este atunci când o mamă (scroafă) cu puii ei tineri este provocată sau amenințată.

9.Porcii sălbatici joacă un rol important în gestionarea ecosistemelor și menținerea biodiversității. Prin râmarea pământului, ele creează zone pentru colonizarea plantelor noi. De asemenea, răspândesc plantele fructifere prin dispersarea semințelor.

10.Porcii au un simț al mirosului deosebit de dezvoltat. Râtul lor din cartilaj este conectat la mușchi, ceea ce îi conferă o flexibilitate și o forță suplimentare pentru înrădăcinarea în sol.

11.Winston Churchill a spus o vorbă ce a devenit celebră: „Câinii ne privesc de jos. Pisicile ne privesc de sus. Porcii ne privesc în ochi și ne tratează ca pe niște egali”.

12.Porcul este ultimul dintre cele 12 animale din zodiacul chinezesc. În acest zodiac, porcul simbolizează bogăție, onestitate, fericire și virilitate.

13.Porcii au 15.000 de papile gustative! Oamenii au 9.000.

14.Un porc adult poate alerga până la 17 km pe oră.

15.Porcii beau până la 50 de litri de apă în fiecare zi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2025 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe