• În atenția DNA și ANI! Există suspiciuni că numitul Milorad Cumpănășoiu, actual consilier local liberal în Berbești și candidatul „galben” la Primăria Berbești la alegerile locale din 27 septembrie, ar fi ascuns sursa unor bani, adică veniturile declarate sunt cu mult mai mici decât cheltuielile. Concret, se pune întrebarea, de unde a avut anul trecut Milorad Cumpănășoiu să pună suma de... 4 miliarde de lei vechi în certificate la Trezorerie, când, în 2019, veniturile totale ale acestuia au fost de 1 miliard de lei vechi, din care, cea mai mare parte din sumă, a provenit din salariul de la CET Govora? Mai este un semn de întrebare la capitolul „dobânzi”, unde liberalul Cumpănășoiu a trecut suma încasată de 120 milioane de lei, în condițiile în care nu avea depozite bancare deschise anterior anului 2019. Bunurile imobiliare ale lui Milorad Cumpănășoiu cuprind 5 terenuri intravilane, forestiere și agricole, toate în Berbești, în suprafață totală de circa 80.000 mp, plus un două apartamente (în București și Râmnicu Vâlcea) și o casă de locuit în Berbești.
• Recent, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis delegarea în funcţia de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea a doamnei Mihaela Cerasela Ungureanu, procuror la această unitate de parchet, începând cu data de 15.07.2020, până la ocuparea funcţiei prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. Funcţia de prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea era ocupată tot de procurorul Mihaela Cerasela Ungureanu, mandatul în funcţia de conducere expirând la data de 15.07.2020. Din verificarea dosarului profesional, rezultă că Mihaela Cerasela Ungureanu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, are gradul profesional corespunzător parchetului de pe lângă tribunal şi o vechime în funcţia de procuror de 25 de ani şi 7 luni.
• Luna trecută, Guvernul României a aprobat oficial transmiterea drumului naţional DN 7D, inclusiv a terenului aferent, situat în județul Vâlcea, din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor, în domeniul public al județului Vâlcea. S-a mai aprobat declasarea sectorului de drum naţional, inclusiv a terenului aferent, situat în județul Vâlcea, din categoria funcțională a drumurilor de interes național și încadrarea acestuia în categoria funcțională a drumurilor de interes județean. Ministerul Transporturilor, împreună cu Ministerul Finanţelor Publice, au operat modificările corespunzătoare în anexa nr. 16 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, publicată în Monitorul Oficial al României.
Web Design by DowMedia