3 informatii esentiale pe care trebuie sa le stii despre reciclarea selectiva

miercuri, 18 decembrie 2019

 

La ora actuala, deseurile industriale au un impact negativ deosebit de intens asupra mediului inconjurator, mai ales daca reciclarea deseurilor nu este gestionata in mod corespunzator.

In acelasi timp, ea reprezinta un subiect care nu are parte de o mediatizare larga, ceea ce duce la generarea unei cantitati mari de deseuri intr-un timp accelerat prin lipsa aducerii la cunostinta despre pericolul pe care il reprezinta.

Iata ce trebuie sa stii despre reciclarea selectiva

 

Pentru a-ti desfasura activitatea de zi cu zi intr-un mod ecologic, este foarte important sa beneficiezi de cateva informatii despre reciclare si despre cum poti contribui si tu la un mediu mai curat si mai prietenos.

Ce este reciclarea selectiva?

Poate cel eficient mod de a gestiona deseurile, reciclarea selectiva reprezinta procesul prin care acestea se repartizeaza in containere diferite, specifice fiecarei categorii din care fac parte si semnalizate corespunzator, pentru o mai buna evidentiere si organizare.

Cu cateva cunostinte minime, poti gestiona reciclarea selectiva minima la nivel individual foarte usor. Cu toate acestea, cand vine vorba despre cantitati industriale de deseuri, este recomandat sa apelezi la ajutorul companiilor specializate, iar daca detii o firma ce genereaza cantitati mari de astfel de reziduuri, informeaza-te aici despre necesitatea unui mediu curat si despre ce implica acest proces din punct de vedere financiar.

informatii reciclare

Avantaje ale reciclarii selective

Principalul motiv si avantaj pentru care orice individ sau companie ar trebui sa practice reciclarea selectiva il reprezinta protectia mediului.

In acelasi timp, spre deosebire de alte tipuri de reciclare, cea selectiva are o serie de beneficii specifice.

In primul rand, poluarea rezultata in urma producerii intense si a depozitarii defectuoase a deseurilor se reduce intr-un ritm mai alert. Astfel, gazele cu efect de sera nu vor mai avea parte de aceeasi emisie, iar schimbarile climatice nu vor mai avea un impact atat de mare asupra mediului.

Reducerea consumului de resurse naturale, atat regenerabile, cat si neregenerabile, va proteja ecosistemele intr-un mod mai eficient. In acelasi timp, are loc si o reducere a consumului de energie, deoarece, pentru productie, nu se va mai apela la resurse naturale, ci la materiale reciclate.

Nu in ultimul rand, industria colectarii si reciclarii deseurilor va creste din punct de vedere economic, asigurand noi locuri de munca si o activitate continua si stabila.

Colectarea selectiva corecta

Pentru a-ti usura sarcinile de reciclare, este necesar sa te informezi asupra modului corect in care se face reciclarea selectiva.

Trebuie sa stii ca exista 5 tipuri de containere, fiecare in culori diferite, specifice anumitor tipuri de materiale.

Cele mai populare sunt containerele galbene, unde se depoziteaza materialele din plastic si metal, cele albastre, folosite pentru hartie si carton, si cele verzi, destinate deseurilor din sticla. De asemenea, mai exista si cele maro, pentru depozitarea deseurilor biodegradabile, si unele negre, pentru cele menajere.

La baza unei reciclari eficiente sta informatia si initiativa. Astfel, pentru a beneficia de un mediu cat mai curat si prietenos, nu trebuie decat sa fii atent la locurile in care depozitezi deseurile.

Pe cat de nesemnificativ pare acest proces, pe atat de mare este impactul pe care il are asupra mediului, iar tu poti fi un factor decisiv in curatenia pe care o poti avea in jurul tau.

sursa foto: envato.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2025 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe