Record absolut: Bogdan Stanescu, administratorul special de la falimentarul Oltchim, este plătit de 12 firme! Toate de stat!

duminică, 10 noiembrie 2019

 

Nicolae Bogdan Codruţ Stănescu este director în Ministerul Economiei şi posesorul unui record naţional absolut: încasează nu mai puţin de 12 salarii de la stat.

De altfel, întreaga familie este bugetară, în condiţiile în care şi soţia lui este şef de serviciu în Ministerul Justiţiei. Stănescu a fost partener în societatea de avocatură a Alinei Gorghiu, cei doi fiind suspectaţi de plagiat în cazul unei cărţi pe care au publicat-o în 2013 – dupa cum informeaza antena1.ro

Societatea de stat constănţeană Oil Terminal are de câteva zile un administrator provizoriu, Nicolae Bogdan Codruţ Stănescu, ce urmează să fie validat pe funcţie în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de pe 11.08.2016. Stănescu bifează cu această ocazie un record incredibil, fiind funcţionarul public cu cele mai multe surse de venit de la stat: 12.

Trai pe vătrai

Astfel, pe lângă indemnizaţia lunară de 3.419 lei pe care o va încasa de la Oil Terminal, Bogdan Stănescu mai este, după cum urmează:

  • consilier al viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu, cu salariu la secret;
  • administrator special la Arcadia 2000 SA Bucureşti, din partea Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului, plătit cu 36.396 lei pe an;
  • administrator special la Romplumb SA Baia Mare şi Oltchim SA Râmnicu Vâlcea, din partea Ministerului Economiei- Departamentul pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului, al cărui director general este, funcţii care-i aduc 105.197 lei pe an;
  • membru al Curţii de Arbitraj Bucureşti, cu venituri anuale de 29.078 lei; administrator special la Hidroelectrica SA, din partea Ministerului Economiei şi a Fondului Proprietatea, care-l plătesc cu 11.940 lei, 4.809 lei pe an;
  • membru în Consiliul de Administraţie (CA) al Nuclearelectrica SA, care-i asigură încă 38.735 lei pe an;
  • membru CA la Rompetrol Rafinare SA, din partea statului român, cu un venit anual de 59.571 lei;
  • reprezentant al statului în AGA Complexului Energetic Hunedoara, cu 12.860 lei pe an;
  • membru AGA la Complexul Energetic Oltenia, cu 47.760 lei anual;
  • membru în AGA de la Nuclearelectrica SA, cu 36.000 lei pe an.

Celor 12 venituri pe care companiile cu capital majoritar de stat le asigură lui Bogdan Stănescu, se mai adaugă şi cea anuală de 136.672 lei a soţiei sale, Cătălina Stănescu, care este şefa Serviciului de Comunicare şi Relaţii Publice din Ministerul Justiţiei.

Acuzaţii de autoplagiat

În 2010, Bogdan Stănescu a fost angajatul Alinei Gorghiu, la SCPA Gorghiu, Pop şi Asociaţii, firma de avocatură deţinută de actuala co-preşedintă PNL. Relaţia dintre cei doi a continuat şi după această experienţă avocăţească. În 2011, Bogdan Stănescu este co-autorul lucrării „Medierea. Oxigen pentru afaceri”, sub coordonarea Alinei Ghorgiu, iar în 2013 apar în aceeaşi calitate pe coperta cărţii „Medierea. Oxigen pentru o societate modernă”. Interesant este faptul că, pe site-ul de specialitatea plagiate.ro, cartea din 2013 scrisă de Bogdan Stănescu şi coordonată de Alina Gorghiu este suspectată a fi autoplagiat după lucrarea din 2011 a celor doi.

423.374 lei câştigă Bogdan Stănescu din salariu şi indemnizaţii la stat, la care se adaugă indemnizaţia de la BNR, ţinută la secret

O parte din veniturile funcţionarului Bogdan Stănescu nu va mai apărea în viitoarea declaraţie de avere, după ce vicepremierul Cotin Borc a anunţat că reprezentanţii statului în AGA nu vor mai fi plătiţi. Cei din CA-uri vor fi remuneraţi în continuare, salariile acestora depinzând de la o companie la alta.

În 2009, fostul premier Emil Boc plafona salariile din CA la 1% din salariul directorului, repectiv 47 lei. Stănescu deţine recordul de funcţii plătite la stat, dar nu e, nici pe departe, singurul „polivalent”.

Şi fostul şef al ANAF, Gelu Diaconu, apărea în zece consilii de administraţie, el fiind urmat de Ioan Roşca, fostul director general al Electrica, care încasa bani din opt consilii de administraţie şi comisii.

La doar 41 de ani, Bogdan Stănescu este exemplul perfect al superfuncţionarului de succes. Fost şef la Vama Galaţi, apoi în FPS şi AVAS, cariera lui Stănescu s-a intersectat de mai multe ori, cu folos, cu cea a Alinei Gorghiu. În plus, Bogdan Stănescu este de profesie şi diplomat- ambasador, fără portofoliu în acest moment.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Record absolut: Bogdan Stanescu, administratorul special de la falimentarul Oltchim, este plătit de 12 firme! Toate de stat!”

  1. Mai sa fie! Dupa fizic demonstreaza ca nu face nimic iar el este retribuit de la 12 societati , toate de stat. Asta demonstreaza ca in Romania s-a rasturnat carul cu prosti si nu neaparat la Caracal.
    Sica mandolina sau mai bine zis "betivul" dupa alintul vecinilor de cartier ar trebui sa-si arate ouale si sa-i taie un pic din lacomie lui grasunel stanescu.
    Sa fie acest rotofei exemplul perfect al superfuncţionarului de succes si nu stiu romanii? Dar se poate sa fie si un pupa cur fara sa stim noi pe al cui cur il pupa.
    Tara lui mutulica nu s-a terminat prin plecarea psd-istilor atita timp cit asemenea gusati sug singele poporului.
    Acum sa arate sica ca are singe in instalatie dar nu singe de taur in pahar , asa cum ii place lui.
    Hic, hic.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • CMF: 31240006
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe