Gebrüder Weiss experimentează vehicule alimentate cu CNG

sâmbătă, 30 noiembrie 2019

 

Compania de transport marfă Gebrüder Weiss a achiziționat cel de-a treilea camion cu motor pe gaz, întrucât compania continuă să testeze inovațiile noii tehnologii în căutarea sa de soluții ecologice în activitatea logistică de zi cu zi. Cel mai recent vehicul rulează cu gaz natural comprimat (CNG) și va fi utilizat pentru transportul de marfă al producătorului de bunuri de larg consum Henkel între uzinele clientului de la Viena și Kruševac din Serbia.

Pentru fiecare călătorie de întoarcere, camionul pe gaz Gebrüder Weiss va parcurge o distanță de aproximativ 1.700 de kilometri. Noul serviciu are un scor foarte ridicat pentru amprenta sa de mediu, reducând cu aproximativ 20% emisiile de CO2 la fiecare călătorie, comparativ cu un camion diesel Euro-6.

Parteneriatul dintre Gebrüder Weiss și Henkel durează de peste 25 de ani, grupul logistic transportând marfă atât peste ocean cât și pe mare între diverse locații de producție Henkel din Europa și Asia. Începând cu 2016, Gebrüder Weiss a fost responsabil de transportul produselor de detergenți de la locația lui Henkel din Körösladány, Ungaria în peste 20 de țări din întreaga lume, în principal în SUA, Australia, Israel, Arabia Saudită și Coreea.

Celelalte camioane pe gaz sunt deja în serviciu pentru Gebrüder Weiss în locații din Viena și Memmingen, iar din septembrie 2018, compania testează și un camion complet electric în zona urbană a Vienei. Acest lucru este asociat în primul rând cu încercarea de electrificare a traficului urban de livrare, în care emisiile zero și poluarea fonică redusă reprezintă o țintă importantă.

Sursa: https://www.gnvmagazine.com/en/gebruder-weiss-experimenta-con-vehiculos-de-transporte-por-carretera-con-gnc-2/

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • CMF: 31240006
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe