TOTUL despre: Eficienţa unei centrale termice în condensatie

vineri, 4 octombrie 2019

 

Cu ajutorul unei centrale termice în condensatie vei putea asigura atât încălzirea, cât și apa caldă menajeră necesară într-o casă. Centralele termice în condensație funcționează funcționează după următorul principiu: asigură folosirea energiei electrice ca urmare a etapei de ardere, pe care o acumulează și o folosește pentru sporirea randamentului sistemului. Căldura este recuperată prin condens. Cu ajutorul unei țevi apa rezultată din procesul de condensare este eliminată.

Eficiența centralei termice în condensare

Centrala termică trebuie montată într-o zonă cât mai izolată pentru a funcționa în parametrii normali și pentru a oferi randamentul dorit. Cele două centrale termice cel mai des folosite, adică centrala termică clasică și centrala termica in condensatie, se diferențiază prin eficiența energetică. Centralele clasice se remarcă printr-un randament de 94%, în timp ce centralele în condensare ajung la un randament de până la 109%. Avantajul cel mai mare fiind consumul mic de combustibil.

Cu ajutorul unui cronotermostat, centrala va avea o eficiență cât mai mare și un randament menținut în permanență. Acest accesoriu poate fi instalat atunci sau ulterior, fiind un accesoriu suplimentar. Un alt secret este o izolație cât mai bine făcută. Această centrala va da randament și în funcție de suprafața vecină, adică de apartamentele de lângă. Dacă acestea sunt bine încălzite, nu vor exista pierderi de căldură mari.  

Scurgerea reziduurilor apărută în urma procesului de condensare se face în două moduri: cu ajutorul unui recipient care trebuie verificat în permanență și golit periodic sau printr-o ieșire separată, racordată separat pentru a nu incomoda pe nimeni, mai ales dacă locuiești la bloc.

 Nu uita, întotdeauna să alegi centrala termică în funcție de suprafața pe care o are locuința ta, dar și de combustibilul pe care îl dorești. Există trei tipuri de centrale: centrala pe gaz, centrala electrică și centrala pe lemne sau paleți.

Tot ce trebuie să știi despre o centrală termică în2

Centrele sunt disponibile în două variante privind puterea: 24 kW și 33 kW, atât privind încălzirea locuinței, cât și apa caldă menajeră, acestea având integrat un preparator de apă caldă menajeră. Dacă te gândești la zgomotul pe care îl fac în timpul funcționării, acestea au un nivel redus de zgomot. Pe lângă acestea, centrala protejează mediul înconjurător, emisiile de CO2 fiind reduse.

Componentele unei centrale termice: cameră de ardere, robineți, senzori de comandă, arzător, sistem de preparare, camera de ardere, sistem de evacuare a gazelor arse, schimbător de căldură, pompă de circulație și vas de expansiune.

O centrală termică în condensare valorifică energia latentă ce este rezultată în urma procesului de condensare a vaporilor de apă, iar consumul resurselor este mult mai mic. Este creată o nouă sursă de căldură gratuită, iar centrala termică o folosește și o distribuie în sistemul de încălzire.

În concluzie achiziționarea unei centrale în condensare este mult mai bună, în cazul unei centrale tradiționale schimbul de căldură nu are loc, vaporii sunt evacuați împreună cu restul gazelor. Această energie se pierde, în timp ce în cazul centralei în condensare, există un mic procent de vapori pierdut.

sursă foto: shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2025 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe