Fiind una dintre cele mai folosite încăperi dintr-o casă, o baie poate să își piardă destul de rapid aspectul proaspăt pe care l-a avut la început. De multe ori, vrei să schimbi ceva în baia ta, pur și simplu pentru că te-ai plictisit de modul în care arată. Alteori schimbarea este impusă de necesități. Totuși, mulți evită să lucreze la această încăpere deoarece renovarea poate fi scumpă, anevoioasă și deranjantă. Cine are chef să spargă gresie și faianță și să angajeze muncitori care nu au respect pentru restul casei? Din fericire, există metode mai bune pentru a face baia să arate ca nouă.
Prima metodă: Fă îmbunătățiri de bază
Cele mai dese schimbări în camera de baie se impun la nivelul consumului de apă și lumină. Acum că ești mai conștient de impactul pe care îl ai și tu asupra mediului înconjurător și îți dorești să folosești mai responsabil resursele de care dispui, este normal să faci câteva schimbări în modul în care folosești baia.
Spre exemplu, în loc să păstrezi o baterie sanitară obișnuită, ai putea opta pentru instalarea unor instanturi pentru apă caldă, care sunt din ce în ce mai populare. Astfel, nu vei mai risipi apă așteptând să se încălzească și nu vei folosi nici atât de multă energie pentru încălzirea apei.
O altă idee ar fi instalarea unor becuri cu LED cu senzori de lumină și mișcare: în acest fel, nu va mai trebui să îți faci griji că ai lăsat lumina aprinsă la baie. De asemenea, ai putea schimba para de duș pe care o utilizezi acum, cu una cu limitare de debit. Vei consuma mult mai puțină apă, deși vei sta la fel de mult sub duș.
A doua metodă: Curăță profund tot ce poți
Baia ta își poate îmbunătăți aspectul considerabil, prin simplul fapt că o cureți cum trebuie. Cel mai mare impact îl are deseori curățarea rosturilor. Ai nevoie doar de apă, săpun și perie pentru a le igieniza. Dacă murdăria persistă, ai putea folosi un detergent special pentru rosturi.
Un alt truc este faptul de a ascunde tot ce nu arată estetic. Aici putem menționa peria sau buretele pentru curățare, rezervele de odorizant de toaletă sau alte obiecte asemănătoare. Pune-le într-o cutie sau în altă încăpere. Astfel, baia va avea un aspect mai prețios și mai ordonat.
A treia metodă: Redecorează!
Cei mai mulți dintre noi nu s-au gândit nici măcar o dată la decorarea băii. Totuși, aici poți instala tablouri sau alte obiecte cu scop pur decorativ, precum plantele artificiale. Poți alege chiar și plante naturale pe care să le pui în baie, atâta timp cât acestea vor rezista în acest mediu.
Dacă elementele de decor din baie nu ți se par o idee bună, ai putea alege să schimbi altceva, cum ar fi mobilierul sau recipientele în care ții săpunul solid sau lichid ori suportul pentru periuțe de dinți. Uneori, poți alege o tematică pentru baia ta. Astfel vei selecta obiecte care se asortează și care creează o estetică foarte plăcută.
Mulți oameni au găsit practice aceste sfaturi. Punându-le în aplicare chiar de azi, vei putea trage și tu reale foloase și te vei putea bucura de o baie ca nouă!
Sursa foto: shutterstock.com, pexels.com
Web Design by DowMedia