Terapia cu aerosoli la bebeluși: Cât de sigur este un astfel de tratament?

vineri, 6 septembrie 2019

 

 

Sezonul rece atrage după sine o multitudine de complicații și probleme de sănătate pentru toate categoriile de vârstă. Evident, cei mai expuși racelilor, virozelor și gripelor specifice anotimpului rece sunt cei mici.

Unul dintre tratamentele indicate de medici pentru ameliorarea simptomelor de răceală și gripă este cel cu aerosoli. Cu ajutorul terapiei cu aerosoli, substanțele medicamentoase ajung în locurile cu probleme și grăbesc vindecarea și recuperarea organismului. Aparatele de aerosoli transformă medicamentele solide în substanțe gazoase sau în medii lichide pentru a fi inhalate cu ușurință în organism. Administrarea medicamentelor prin inhalare este o variantă mult mai rapidă și mai eficientă de vindecare.

În cazul celor mici, aerosolii sunt o metodă eficientă pentru a le administra medicamente, dar este extrem de important de știut cât de mult trebuie să dureze un astfel de tratament și ce substanțe medicamentoase este recomandat să oferi copiilor.

Din acest motiv, înaintea începerii unui tratament cu aerosoli, trebuie în mod obligatoriu consultat un medic de specialitate. Sunt mulți părinți care achiziționează aparate de aerosoli și le folosesc fără a consulta un specialist, lucru care duce la apariția unor situații extrem de neplăcute și foarte periculoase pentru sănătatea celor mici.

Pe lângă tratarea răcelilor și gripei, aparatele cu aerosoli sunt eficiente și în cazul bronșitei, dar și în ameliorarea simptomelor de astm al copiilor.

Care sunt cele mai bune dispozitive cu aerosoli pentru bebeluși?

În momentul de față există pe piață o gamă variată de aparate de aerosoli, potrivite pentru toate categoriile de vârstă, nu doar pentru copii. Ca tehnologie și mod de funcționare, acestea sunt de două feluri – aparate de aerosoli cu ultrasunete sau cu piston (compresor). Alegerea unui dispozitiv de aerosoli performant crește eficacitatea medicamentelor administrate.

Cele mai potrivite pentru cei mici sunt variantele de aparate cu ultrasunete. Avantajul acestora este că sunt silențioase și nu sperie copilul în timpul utilizării. Principiul de funcționare al unui aparat cu ultrasunete este folosirea unui cristal piezoelectric ce produce oscilațiile necesare transformării substanțelor medicamentoase în aerosoli.

Cât despre costurile unui astfel de aparat, nu ai de ce să te îngrijorezi. În magazinele online specializate, la o simplă căutare a cuvintelor aparat aerosoli preț găsești soluții potrivite pentru toate buzunarele!

Cum administrezi bebelușului tratamentul medicamentos?

Cei mici nu au răbdare să stea cuminți pentru a primi un tratament adecvat. Mai ales când sunt bolnăviori, sunt și mai nervoși și agitați. O metodă eficientă în cazul lor este, conform studiilor, tratamentul cu aerosoli în somn.

Cel mai bun moment pentru a aplica tratamentul este în timpul somnului profund, care intervine la scurt timp după ce adorm. Cu toate acestea, este important de ținut cont de faptul că bebelușul trebuie să stea în poziție verticală (cu spatele rezemat de pernă, de spătarul căruțului sau de brațul tău) când primește aerosolii.

În situațiile în care copilul tău este ceva mai agitat din fire și nu are somnul atât de profund pentru a primi medicația cum trebuie, mai poți încerca să-i faci tratamentul cât este treaz, în timpul unei activități care îl ține concentrat la maximum, pentru a nu riposta. Sau îi poți distrage chiar tu atenția cu un obiect colorat sau strălucitor în timp ce îi ții masca aparatului de aerosoli pe față.

 

Așadar, un astfel de tratament este sigur și eficient în cazul bebelușilor doar atunci când este recomandat de un medic specialist. Astfel, te poți asigura că micuțul tău va avea parte de o recuperare rapidă, sigură, fără să îl supui la riscuri inutile!

 

sursa foto: shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2025 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe