Fostul semi-președinte de tristă amintire al Consiliului Județean, Gică Păsat, a fost văzut întreținându-se vesel și cordial cu conducerea PSD Vâlcea și cu primarul Constantin Banacu la Zilele comunei Bărbătești, încălcând astfel un „protocol” impus de liderul liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican. Revenind însă la „amicul” nostru Păsat, se aude că acesta își pregătește plecarea, din PNL în PSD, și, de aici, discuțiile confidențiale din Bărbătești cu președintele PSD Vâlcea, Costi Rădulescu, mai ales după ce a văzut că, în județul nostru, liberalii se duc „de copcă”. Oamenii care au fost la Zilele comunei Bărbătești jurau că l-au văzut pe „gentlemanul” de Păsat cărându-i... poșeta consilierei județene a PSD Vetuța Ciocan, însă noi nu băgăm mâna în foc că ar fi fost așa...
De la Consiliul Superior al Magistraturii, judecătorul vâlcean Bogdan Mateescu a încasat anul trecut următoarele sume: peste 3 miliarde de lei vechi din indemnizații, 300 milioane de lei vechi drepturi restante rezultate din recalculări, 1,5 miliarde de lei vechi diurne deplasări interne și externe, 300 milioane de lei vechi decontare chirie și 50 milioane de lei vechi decontare transport. La bănci, „Matileț” al nostru mai deține un adevărat „tezaur”: 3,2 miliarde de lei vechi la BRD, 300 milioane de lei vechi NN Asigurări și 900 milioane de lei vechi la Metropolitan pensie privată obligatorie pilonul II. În lunai mai anul acesta, Bogdan Mateescu a mai încasat 6.000 de euro din vânzarea unui autoturism Mercedes, iar la bunri imobile și-a trecut apartamentul cu două camere din Băile Govora cumpărat în anul 2011.
Județul Vâlcea se situează pe ultimul loc la nivel național la numărul... de căsătorii! Astfel, conform INS, în primele 7 luni ale acestui an, fenomenul de creştere a numărului de căsătorii la 1000 locuitori înregistrat la nivel naţional a evoluat pe judeţe cu amplitudini diferite, cele mai mari rate de nupţialitate înregistrându-se în Municipiul Bucureşti (11,5 la mie), judeţul Ilfov (7,7 la mie) şi judeţul Iaşi (7 la mie), iar cele mai mici rate de nupţialitate s-au înregistrat în judeţul Tulcea (4,6 la mie) şi în judeţul Vâlcea (3,4 la mie). Datele pentru anul 2017 (ultimul an pentru care sunt disponibile date la nivel european) evidenţiază că România se situează printre ţările cu o rată a nupţialităţii ridicată, de 7,3 la mie, alături de Lituania, Cipru, Letonia şi Malta.