Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit duminică, 18 august, în biserica Intrarea în biserică a Maicii Domnului a Parohiei Chiciora, comuna Păușești-Măglași, Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea.
Credincioși din Parohia Chiciora, Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea, au primit duminică în mijlocul comunității lor pe Chiriarhul Râmnicului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie. Înaltpreasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți și arhidiaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul Intrarea în biserică a Maicii Domnului.
Din încredințarea Părintelui Arhiepiscop Varsanufie, pr. paroh Lăutaru Constantin Alexandru a rostit cuvântul de învățătură la Evanghelia Duminicii a IX-a după Rusalii (Umblarea pe mare a Mântuitorului și potolirea furtunii - Matei 14, 22-34).
La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie a felicitat pe noul preot al Parohiei Chiciora, pe credincioșii prezenți și a apreciat ansamblul iconografic care a fost restaurat în anii din urmă.
„Întotdeauna când intri în sfânta biserică, sfinții care sunt pictați înalță și ei rugăciuni lui Dumnezeu atunci când noi ne rugăm Lui. Într-una din rugăciunile rostite în timpul Sfintei Liturghii, se spune ca «toată grija cea lumească acum să o lepădăm», adică, să lăsăm deoparte toate grijile noastre cele zilnice și să ne gândim la Dumnezeu, pentru că numai atunci când ne rugăm cu adevărat, atunci vorbim cu Dumnezeu”, a spus Părintele Arhiepiscop Varsanufie.
Construită în anul 1780, ctitor al locașului de cult din Chiciora a fost diaconul Ion Tăvelea Păușescu. Alături de el au mai fost diaconul Radu Brănescu, popa Radu Vlăduceanu, diaconul Pătru și logofătul Radu Vlăduceanu. Zugravi au fost meșteri formați în cadrul Școlii de pictură de la Teiuș, și anume Dumitru zugravul și ucenicii Andrei și Dumitru. Biserica a fost ridicată în formă de corabie, având o singură turlă, care are și rol de clopotniță, iar pictura interioară și exterioară este una dintre cele mai reușite și mai armonioase ale meșterilor teiușani, fiind de sorginte postbrâncovenească.
Web Design by DowMedia