Banca Europeană de Investiții (BEI) a semnat un acord de împrumut de 73,5 milioane de euro către Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), principalul furnizor de transport public al orașului, care i-a permis să pună în aplicare o o tranziție la nivel de oraș către vehicule cu emisii scăzute și cu emisii zero. Împrumutul va permite autorităților din Barcelona să achiziționeze 116 autobuze electrice, 63 de autobuze cu motoare hibride și 75 de autobuze care funcționează pe gaz natural comprimat (CNG), primele vehicule urmând să fie puse în circulație în Barcelona până la sfârșitul anului 2019.
Directorul executiv al TMB, Enric Canas, a declarat: "Sprijinul decisiv al BEI pentru actuala reînnoire a flotei de autobuze din Barcelona cu accent pe protejarea mediului se concentrează foarte mult pe electrificare. Cele 116 autobuze complet electrice care vor fi introduse până în 2021 ne vor permite să transformăm linii întregi din rețeaua noastră principală - cum ar fi linia orizontală H16 și liniile verticale V11, V13 și V15, precum și unele linii locale – în linii cu emisii zero. Transportul electric presupune costuri inițiale mai mari de investiție atât în ceea ce privește vehiculele, cât și infrastructura, ceea ce înseamnă că este esențială finanțarea adecvată din partea autorităților de transport public și a instituțiilor financiare ".
Integrarea autobuzelor hibride și electrice în sistemul de transport public din Barcelona face parte din obiectivul mai larg al TMB de a realiza o rețea de autobuze cu emisii totale zero, menținând în același timp niveluri respectabile ale calității serviciilor. Se așteaptă ca proiectul să încurajeze cetățenii să utilizeze mai mult a transportului public, decât autoturismele personale dăunătoare mediului: utilizarea autobuzului în Barcelona, în opinia sa, a crescut cu 18% față de 2013. În același timp, se estimează că producerea noilor vehicule va crea 1.084 locuri de muncă pentru locuitorii din Barcelona.
Sursa:
În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.
Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.
Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.
Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.
Web Design by DowMedia