Pentru a-și consolida amprenta ecologică în India, Maruti Suzuki India Limited a lansat noul model WagonR S (Smart)-CNG. Modelul WagonR alimentat cu CNG va fi disponibil în varianta Lxi a motorului de 1 litru care oferă cea mai bună autonomie pentru această clasă respectiv 33,54 km/kg. Această nouă tehnologie oferă o reducere a consumului de combustibil cu până la 26% mai bună decât versiunea anterioară.
Modelul WagonR S-CNG are integrat echipamentul CNG din fabrică, având o siguranță sporită, performanță maximă, confort fără egal și un design robust.
La introducerea WagonR CNG, dl R.S. Kalsi, directorul executiv de marketing și vânzări al Maruti Suzuki India Limited, a declarat: "La Maruti Suzuki, ne străduim în mod continuu să introducem pe piață produse avansate din punct de vedere tehnologic și ecologice. Cu WagonR S-CNG clienții vor putea beneficia de o reducere a consumului de combustibil cu până la 26% față de ceea ce oferea modelul WagonR CNG și de o tehnologie superioară, ceea ce îl face mai sigur, fiabil și mai prietenos cu mediul."
Noul WagonR vine acum cu tehnologia S-CNG, care asigură performanțe ridicate cu tehnologia dual ECU și tehnologia inteligentă de injecție a gazului. Această tehnologie oferă motorului o cantitate calibrată de combustibil, ceea ce duce la o utilizare eficientă a combustibilului, o preluare activă și o manevrabilitate superioară. Dispunerea inteligentă a cilindrului cu CNG aduce o mai bună accesibilitate către roata de rezervă a mașinii. Poziționarea rezervorului de CNG către partea inferioară a mașinii face ca dinamica vehiculului să fie mai bună.
Maruti Suzuki este modelul pe CNG cu o vânzare de aproximativ 15% din totalul vânzărilor din gama CNG. Compania oferă în prezent opțiunea CNG la șapte dintre modelele sale: Alto800, AltoK10, WagonR, Celerio, Eeco, Super Carry și Tour S. În total, peste o jumătate de milion de clienți au solicitat vehiculele pe CNG fabricate de Maruti Suzuki.
Caracteristicile principale ale modelului WagonR S-CNG
În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.
Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.
Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.
Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.
Web Design by DowMedia