Compania de Transport Municipală din Madrid (EMT) își continuă reînnoirea masivă a flotei cu noi achiziții în care sunt incluse sute de autobuze alimentate cu gaz natural. În perioada 2016-2020, EMT va finaliza acest proces prin reînnoirea a 60% din flota sa, achiziționând 1222 de autobuze noi. Importanța investiției face ca flota Companiei de Transport Municipală din Madrid să devină una dintre cele mai mari din Europa.
Prin realizarea proiectului de aproape 390 de milioane de euro, principalul furnizor de mijloace de transport pentru transportul public din Madrid precizează că până la sfârșitul anului 2020 întreaga flotă de autobuze va fi "eco", ceea ce înseamnă emisii zero sau scăzute.
În plus față de această investiție pentru reînnoirea flotei, au fost luate și măsuri de adaptare a flotei existente pentru o sumă care depășește 3,22 milioane de euro. În paralel, EMT realizează o investiție importantă, ce depășește 18 milioane de euro, în ceea ce privește îmbunătățirea Centrelor Operaționale pentru a-și adapta facilitățile tehnice la noile sisteme de propulsie a autobuzelor (CNG, hibride, electrice, inducție).
În perioada 2016-2018 EMT a achiziționat un total de 697 de autobuze pentru o sumă de 216,1 milioane de euro. Dintre cele 700 de vehicule, 590 sunt autobuze alimentate cu gaz natural comprimat (CNG), iar 54 sunt autobuze CNG articulate, 30 autobuze hibrid, 15 autobuze electrice și 8 microbuze electrice.
Pentru acest an și pentru anul 2020 este planificată achiziționarea a 525 de autobuze: 460 autobuze standard CNG, 55 autobuze electrice standard și 10 microbuze electrice. În acest scop, EMT va investi 92,6 milioane de euro în 2019 și 81 milioane de euro în 2020.
În ceea ce privește adaptarea flotei existente, 98 din autobuzele cu mai mult de 10 ani vechime au fost complet recondiționate și 5 unități hibride au fost transformate în vehicule electrice cu sistem de încărcare prin inducție. De asemenea, au fost instalate sisteme automate de stingere a incendiilor pentru întreaga flotă.
Sursă: https://www.ngvglobal.com/blog/madrid-emt-continues-massive-fleet-renewal-to-cng-0303
În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.
Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.
Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.
Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.
Web Design by DowMedia