În cadrul ceremoniei de decernare a Premiului pentru Inovație din anul 2018, Industria Germană de Gaze a premiat autobuzul urban MAN E18 cu noua motorizare pe gaz. Juriul a fost câștigat de conceptul său economic și ecologic, în combinație cu modulul hibrid MAN EfficientHybrid.
Versiunea cu alimentare cu gaz natural comprimat a noii generații de autobuze MAN, care și-a sărbătorit debutul mondial în cadrul Expoziției de Vehicule Comerciale IAA ce a avut loc în Hanovra în anul 2018, prezintă o serie complet nouă de motoare E18. În comparație cu predecesorul său, noua motorizare cu gaz oferă un cuplu mai mare cu deplasare mai mică, ceea ce îl face mai puternic și mai compact.
"Compania MAN a fost liderul pieței Europene pentru mulți ani în ceea ce privește dezvoltarea tehnologiei pentru autobuzele cu gaz natural. Pentru a putea oferi clienților noștri tehnologii avansate în viitor, am aplicat experiența dobândită în 75 de ani pentru dezvoltarea unui nou motor. Prin urmare, sunt deosebit de încântat că noul nostru model MAN Lion's City G reușește să convingă juriul să ofere Premiului pentru Inovație al industriei de gaze din Germania prin eficiența sa economică excepțională și emisiile de carbon extrem de reduse ", spune Rudi Kuchta, șeful diviziei de Produse&Vânzări din cadrul MAN Camioane și autobuze.
MAN Lion's City G este cea mai economică și ecologică soluție pentru un sistem de transport public neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon. Acest lucru se datorează faptului că tehnologia gazelor naturale are avantajul remarcabil al amprentei de carbon foarte reduse atunci când vehiculele sunt exploatate cu gaz natural regenerat sau sintetic.
”Acesta este un pas important în viitorul companiei MAN și al multor companii de transport, în special în ceea ce privește controlul poluării aerului din orașe. ", spune Kuchta.
Premiul pentru inovație al industriei germane de gaze aniversează 20 de ani în 2018 este sponsorizat de asociațiile ASUE, BDEW, DVGW și Zukunft Erdgas și partenerul Wintershall. Juriul, condus de Dr. Reinhard Schomäcker de la Institutul de Chimie al Universității Tehnice din Berlin, a acordat premii celor mai bune concepte energetice din industria gazului.
sursa http://cngeurope.com/man-lions-city-g-awarded-by-the-german-gas-industry/#more-3307
În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.
Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.
Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.
Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.
Web Design by DowMedia