Ion Radu a precizat ieri, pentru Agerpres, că deciziile de concediere au fost emise încă de la sfârşitul anului trecut, disponibilizarea fiind făcută cu respectarea prevederilor contractului colectiv de muncă în vigoare la acea dată, cei aflaţi în această situaţie urmând să primească plăţi compensatorii în funcţie de vechimea pe care o au în cadrul societăţii.
Conducerea combinatului a anunţat joi, printr-un comunicat trimis Bursei de Valori Bucureşti, că a mai rămas cu 177 de angajaţi ca urmare a vânzării majorităţii activelor societăţii către Chimcomplex Borzeşti şi Dynamic Selling Group.
Potrivit sursei citate, reducerea de personal s-a făcut prin preluarea de către cei doi cumpărători a 1.356 de angajaţi, alţi 436 de salariaţi fiind disponibilizaţi.
Chimcomplex SA a cumpărat în luna noiembrie, cu 127 de milioane de euro, cea mai mare parte a activelor Oltchim, între care secţiile: Clorosodice, Oxo-alcooli, Polioli, Servicii pe teren, Vagoane şi parţial VCM/PVC 1, dar a preluat şi 1.164 dintre salariaţii de la Râmnicu Vâlcea.
Activele companiei vâlcene care nu s-au vândut până acum - Divizia Vâlcea, compusă din şase compartimente şi un sector al unităţilor în conservare şi Divizia Bradu-Piteşti, cu patru compartimente şi un sector cu unităţile în conservare - rămân în continuare în administrarea Oltchim.
Combinatul se află din ianuarie 2013 în insolvenţă, acţionarul majoritar fiind statul român, prin Ministerul Economiei, care deţine peste 54% din acţiunile societăţii.